ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


Ezernél is többen futottak a Mikulással. Babakocsival és handbike-kal is versenyeztek vasárnap
Feltöltötte esaniko - kedd 03 december 2019 - 09:24:48
Vasárnap, ezernél is több résztvevővel zajlott a Mikulásfutás. A több évtizedes múlttal bíró városi sportrendezvény ezúttal fagyos időben indult Vác főterén, de a télies időjárás ellenére már az első futamot, az ovisok körét is 130 kisgyermek teljesítette. A legtöbben a 2,5 kilométeres bulifutamra neveztek, amelyet 550-en futottak le vasárnap. Bíró György szervező a Híradónak elmondta: a versenyen több fogyatékkal élő sportoló, köztük egy „handbike”-os, több látás- és hallássérült is részt vett, de sokan vállalták a távot babakocsival is. Az iskolák közötti versenyt az Árpád nyerte. A rendezvény karitatív célt is szolgált, a futók közül sokan érkeztek karácsonyi ajándékokkal teli cipősdobozokkal.

Vasárnap kora reggel indult az idei Mikulásfutás Vác főterén. A mínuszok ellenére is több százan versenyeztek, az első rajtolók az ovisok is 130-an voltak. Bíró György szervező elmondta: idén is külön figyelmet kaptak a fogyatékkal élő versenyzők és a családok is. Vasárnap például egy handbike-os versenyző is indult a Suhanj Alapítvány támogatásával, akinek külön szervezéssel igyekeztek biztonságos és kátyúmentes útvonalat kijelölni a belvárosi pályán, illetve párosban indult egy látás- és egy hallássérült fiú.

Bíró György, szervező
Érdekes volt, hogy úgy jelentkezett be, hogy egy hallássérült srác kíséri a látássérültet, ami hát ilyen tragikomikusnak tűnt egy picit, úgyhogy adtuk mellé egy olyan segítőt, akinél minden rendben van az érzékeléssel, és ő kísérte őket, ő vezette fel őket, nehogy esetleg valamit, amit nem lehet látni és nem lehet hallani, az egyszerre jelentkezzen, mert akkor az gondot okozott volna, ők is nagyon jól beértek. Rengeteg babakocsis volt, volt olyan babakocsis, aki dupla ikerkocsit tolt, és voltak olyanok, akiknél messze előrefutott a férj, és mondta, hogyha lehet, akkor most ne beszéljek a mikrofonba, mert őnekik még van egy körük és elaludt a baba…

A futamok a Mikulás vezetésével és a „Hull a pelyhes” közös eléneklésével indultak, sokan pedig piros sapkát is kaptak a hangulathoz illően. A legtöbben, mintegy 550-en, ezúttal is a bulifutam 2,5 kilométeres távját választották, amelyen Fekete Rebeka és Vásárhelyi Máté voltak a leggyorsabbak. 5,5km-es távon Néda Júlia és Szinte Bálint, a 11km-es távon Szunyog Erika és Schwartz-Nagy Attila, a 22km-en pedig Hornyák Zita és Pistyúr Bence ért be elsőként. A 4x5,5km-es váltó futást a Sági Team nyerte, az iskolák versenyét pedig az Árpád. A vasárnapi Mikulásfutás jótékonysági célt is szolgált.

Bíró György, szervező
Cipősdobozba gyűjtöttünk ajándékot olyan gyerekeknek, akiknek nagy valószínűséggel ez lesz az egyetlenegy karácsonyi ajándékuk, tehát akik olyan anyagi körülmények között élnek. Ezt a Baptista Szeretetszolgálat volt az, aki elindította ezt és mi is csatlakoztunk hozzá.

A vasárnapi Mikulásfutásra a polgármester, az alpolgármester, és több képviselő, valamint egyházi személy is kilátogatott, a szervezésben pedig mintegy 200 diák vállalt feladatokat. A sportesemény eredményei a futavac.hu oldalon találhatóak, ahol arra is felhívják a figyelmet, hogy a város másik nagy tömegsport rendezvénye, a Fut a Vác, 2020-ban június 7-én lesz.


Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.