ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


Nincs korcsolyád? Nem baj, itt bérelhetsz! Megnyílt a főtéri műjégpálya
Feltöltötte esaniko - kedd 03 december 2019 - 09:28:56
Szombattól újra lehet korcsolyázni a főtéren. A műjégpályát a váciak idén is kedvezménnyel vehetik igénybe, hétköznap délelőttönként pedig az iskolások használhatják ingyen szervezett körülmények között. A pálya üzemeltetője szerint a nagyteljesítményű berendezések akár 0 fok feletti hőmérséklet felett is biztosítják a megfelelő jégminőséget, a létesítmény pedig január végéig biztosan látogatható lesz.

Matkovich Ilona polgármester
Ez a jégpálya négy éve üzemel itt a városban óriási sikerrel. 450 négyzetmétert használhatnak gyerekek és felnőttek. Délelőtt változatlanul ingyenesen jöhetnek az iskolások, de kérünk mindenkit, hogy használják minél tovább, január végéig biztosan nyitva lesz a műjégpálya, úgyhogy csússzatok!

Szombat este a polgármester nyitotta meg a főtéri jégpályát, amit rögtön birtokba is vettek a váciak. A pálya felépítése és a jégréteg megfelelő vastagságúra hízlalása nagyjából 7 napot vett igénybe, és a műjég üzemeltetője azt állítja, hogy akkor sincs gond, ha a hőmérséklet váratlanul tavasziasra fordulna.

Takács Attila
Speciális hűtőgéppel dolgozunk, akár 20-25 fokig tudunk jeget csinálni. Inkább a szél, meg az eső, tehát, ha plusz a hőmérséklet és fúj a szél, akkor mintha egy hajszárítóval fújnánk a jeget. Emiatt akkor sokkal nehezebb felfagyasztani. Szóval, ha nem süti közvetlenül a nap, a pályát, illetve nem fúj a szél, akkor ezzel a hűtő-technológiával elég könnyen tudunk jeget készíteni akár plusz 20 fokig is.

A forgalomtól függően naponta frissítik majd a jeget, egyszerre nagyjából kétszázan férnek el a pályán, a szórakozást hangulatos aláfestő zene kíséri. A tervek szerint karácsony délelőtt és újév első napján is üzemel majd a koripálya, amit a váciak kedvezménnyel használhatnak. Az is kipróbálhatja a csúszkálást, akinek nincs saját felszerelése, hiszen bérlésre is van lehetőség.


Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.