ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


Váci Jobbik vasárnap megtartotta adventi rendezvényét
Feltöltötte esaniko - kedd 03 december 2019 - 09:31:27
Vasárnap este szokásos adventi keresztállítását tartotta a Jobbik váci szervezete. A korábbi alkalmakhoz képest most jóval többen jöttek a Szent István térre, hogy megünnepeljék az advent kezdetét. A forgalmas kereszteződésben Csuka Tamás lelkész és Nemes György piarista tanár mellett Kászonyi Károly jobbikos képviselő és Inotay Gergely alpolgármester is beszélt a karácsony lényegéről, a gyerekek pedig verseket és dalokat adtak elő.

A hagyományokat tartva a váci jobbik advent első vasárnapján ismét felállította a kettős keresztjét a város legforgalmasabb kereszteződésében. Itt Fehér Zsolt képviselő arról beszélt, hogy 2006 óta tartják figyelemfelkeltő akciójukat, hogy emlékeztessék az erre járókat a karácsony eredti tartalmára. Jobbik képviseletében Kászonyi Károly tartott ünnepi beszédet, amiben az adventi várakozásról szólt, megemlékezve azokról a külhoni magyarokról is akiket 100 éve december 1-én egy határozattal szakítottak el az anyaországtól. A váci képviselő ugyanakkor beszélt a szombat esti városi együtt éneklésről is -ami mint mondta számukra a szeretet és az együvé tartozást szimbolizálja.

Kászonyi Károly, képviselő, Összefogás Vácért
Most a várakozás perceiben, napjaiban kívánom azoknak akik még a szívükben haraggal élnek, hogy tapasztalják meg azt az érzést ami akkor ránk talált. Felejtsék el valós vagy vélt sérelmeiket, immár szívükben szeretettel álljanak mellén és dolgozzunk ezért a gyönyörű városért, a város polgáraiért.

A megszokottak szerint Csuka Tamás református lelkész beszélt Krisztusról hangsúlyozva, hogy a várakozás keresztény értelemben a megváltó második eljövetelét jelenti, majd Nemes György piarista szerzetes elevenítette fel Jézus születésének körülményeit és áldotta meg a keresztet (12,36). Az eseményen több helyi politikus mellett Inotay Gergely alpolgármester is megjelent, aki pint pedagógus, az egyik korábbi hittanóráját felelevenítve beszélt az advent hétköznapi értelemben vett üzenetéről.

Inotay Gergely alpolgármester Vác
Isten hassa át a családot a barátokat a tanulást a számítógép használatot, hiszen mindenben ott rejtezik és ott lakozik. Én azt gondolom hogy advent idejében ettől szebb gondolatot, nem is mondhatnék, hogy a várakozás idejét mindenben egy kicsit isten szemszögén keresztül nézzük meg. A családok felé türelem, a tanulás felé alázat, a barátok felé egyenlőség, a számítógépben mértékletesség ez hassa át a napjainkat és akkor úgy gondolom, hogy a hétköznapi értelemben vette kereszténységünket a legjobban éltük meg.

A Jobbik rendezvényének a végén meggyújtották az adventi koszorú első gyertyáját, majd a jelenlévők egy-egy mécses helyeztek el a kettőskereszt talapzatánál.


Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.