ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


Ónos esőre ébredt a város csütörtökön.
Feltöltötte esaniko - hétfő 13 január 2020 - 08:46:11
Ónos eső esett szerda éjjel, ezért jég borította az utcákat csütörtök hajnalra Vácon. A Városfejlesztő Kft. illetékese arról tájékoztatta a Híradót, hogy a jégmentesítéssel megbízott külső vállalkozó már hajnali 3-kor megkezdte az önkormányzati utak és járdák sózását, majd a holding munkatársai és a Gazdasági Hivatal dolgozói is bekapcsolódtak a munkába. A csúszásveszély reggel fél 9-re hárult el. A váci mentősöket 7 esetben riasztották végtagsérülések miatt az ónos esőt követően.

Jégpáncél borította Vác utcáit csütörtök hajnalra, miután több milliméter eső esett le a fagyott talajra. A Váci Városfejlesztő Kft. tájékoztatása szerint hajnap 3-kor a külső vállalkozó már megkezdte az autós sózást. A csúszásmentesítési munkákba reggel 6 órakor kapcsolódtak be a holding saját alkalmazottai és a Gazdasági Hivatal munkatársai. Összesen 120 kg sót szórtak ki a városban kézi erővel és egy kistraktorral. Elsőként a főutak, illetve a buszjáratok útvonalát, -beleértve a Sejcei utat-jégmentesítették, hajnali 5 órától pedig a szabadon vezetett járdákat, buszmegállókat, lépcsőket szórták le.
A Városfejlesztő alkalmazottai a reggeli munkakezdéssel a Széchenyi utca, Március 15-tér, Iskolaváros, vasúti pályaudvar parkolóit és környékét síkosság-mentesítették. A csúszásveszély reggel fél kilencre szűnt meg a városban a sózásnak és az olvadásnak köszönhetően. Rusvay Balázs, a váci mentőszolgálat vezetője a Híradónak elmondta, a hajnali útviszonyokat látva sokkal rosszabbra számítottak, végül 7 esetet láttak el. A balesetekben mindenféle korosztály érintett volt, és az ellátottak kar-, boka, illetve csuklótöréseket szenvedtek. Rusvay Balázs hozzátette: Budapesten alakult ki drámai helyzet a jég miatt, így a váci mentősök a fővárosban is segítettek.


Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.