ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


Egészséges adományok a Viktor otthonnak
Feltöltötte esaniko - csütörtök 13 február 2020 - 08:46:13
Újabb adományokat közvetített a sződligeti Viktor Speciális Otthonnak Csepregi Éva alapítványa. A Szentendrén élő énekesnő régóta kapcsolatban áll az intézménnyel, hol fellépésekkel, hol felajánlásokkal lepi meg a bent lakókat. A Fényszóró alapítvány vezetője ezúttal egy cukorbetegek számára is fogyasztható, szénhidrátcsökkentett tészta-szállítmánnyal érkezett. A terméket kifejlesztő és előállító cég képviselője elmondta: több intézménynek adományoznak rendszeresen, köztük hospice házaknak, iskoláknak is, és várhatóan a sződligeti otthonnal is hosszabb távú lesz a kapcsolat.

A sződligeti Viktor Speciális Otthonban 110 fogyatékkal élő gondozott lakik. A bent élők mindennapjait számos programmal és foglalkozással igyekeznek változatossá tenni, de, ahogy az intézmény igazgatója fogalmaz, számukra az egyik legfőbb örömforrás a jóízű étel. Szerdán Csepregi Éva énekesnő közvetítésével érkezett adomány az otthonba. A felajánló hazai cég egy saját szabadalom alapján gyárt egészséges élelmiszereket, Sződligetre 60 kilogrammnyi tésztával érkeztek.

Szente József, értékesítési igazgató, D-Life
Ha jól hallottam, akkor ti nagyon szerettek enni, és ezért hoztuk nektek ezeket a tésztákat. Ez mind-mind egészséges, organikus, tartósítószer-mentes, cukorbetegeknek, egészségeseknek, fogyni vágyóknak, sportolóknak, van készítve…

Az adományozó hozzátette, máskor is szeretnének még ajándékozni az otthonnak a termékeikből, ha ízlik a lakóknak. Az igazgatónő kiemelte, hogy komoly segítséget jelent számukra az egészséges élelmiszer.

Krebszné Balogh Mónika, igazgató, SZGYF Viktor Speciális Otthon, Sződliget
Mint a társadalom minden tagja között, itt is nagyobb számban fordulnak elő cukorbetegek, az ő ellátásukat, egészséges étkezésüket nagyban fogja támogatni ez az adomány, nagyon szépen köszönjük, a mi lakóinknak igen, egyik fő örömforrása az, hogy finomakat ehetnek, ezzel a szénhidrátcsökkentett tésztával ezt minden baj nélkül megtehetik…

Az ünnepélyes átadásra a lakók is készültek, akik saját készítésű ajándéktárgyakkal lepték meg a vendégeket, ezen felül pedig versekkel és egy közös dallal is megköszönték, hogy gondoltak rájuk.

(atmo)
„úgy érezném vannak még csodák…”

Csepregi Éva énekesnő közel 10 éve ápol szoros kapcsolatot az otthonnal. Mint mondja, évente legalább háromszor ellátogat hozzájuk, hol fellépéssel lepi meg a lakókat, hol pedig egyéb programmal, gyűjtéssel vagy felajánlással. A Fényszóró Kulturális Alapítvány vezetőjeként is igyekszik kiemelt figyelmet fordítani az otthonra.

Csepregi Éva, énekesnő
Ha bármi olyan akciónk van, akkor mindig ők vannak első helyen. Hogyha tudunk, akkor segítünk, persze mondanom sem kell, hogy sokkal többet lehetne, sokkal többet kell, a jövőben tervbe is van véve, hogy többet fogok dolgozni így az alapítványban, de most egyelőre nagyon sok az egyéb elfoglaltság a szakmámmal kapcsolatban, de azért mindig adódnak olyan alkalmak, amikor visszajövök, amikor szüreti mulatság van, vagy nyári mulatság van, tehát ez nekem fontos, hogy megmaradjon ez a kapcsolat, és hogy lássam, hogy jól vannak a gyerekek.


Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.