ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


Illegálishulladék-felszámolás. Közös akcióban a civilek és a holding
Feltöltötte esaniko - csütörtök 13 február 2020 - 08:53:33
Kibelezett hűtőszekrény, építési törmelék, autóalkatrészek, abroncsok.Az illegális szeméthalmok több helyszínen keserítik meg a lakók életét és csúfítják el az amúgy sétára termett zöldterületeket a város határában, néha még azon belül is. A volt Esze Tamás laktanya mögötti bozótos alig rejti el az ide hordott szemetet- amit egyébként a körzet képviselője szerint nem a váciak szállítanak ide. A bökkenő azonban nemcsak az, hogy az illegális szeméthegyek elcsúfítják és szennyezik a környezetet, hanem az is, hogy ezeket bizony a váci adófizetők pénzéből kell felszámolni. Szombaton egy civil akció keretében önkéntesek fogják a Deákvár peremén lerakott lomokat összegyűjteni, amit a városi hulladékszállító cég segít elszállítani a helyszínről. A szervezők arra kérik a környéken élőket, hogy aki tud, segítsen a terület kitakarításában. Az akció 10 órakor kezdődik, a későbbiekről a körzet képviselőjétől lehet érdeklődni.

Zsákokat és kesztyűket is biztosítanak azoknak, akik szombaton 10 órakor részt vesznek az Esze Tamás laktanya mögött húzódó szeméthegyek felszámolásában- mondta el a Híradó kérdésére Rozmaring Sándor. A képviselő kampányígéretei között szerepelt többek között a hegyi emberek gondjainak felkarolása, ez ügyben többek között a Naszály hegyen lakók áramellátási problémáinak megoldására tett lépéseket, közvetítve az ELMŰ és a civil lakosok között. A mostani akcióban is a civilek segítségére számít, a bezsákolt hulladék elszállítását viszont már a városi cég végzi.

Rozmaring Sándor önkormányzati képviselő
Ez egy kiemelt kérdés a számunkra, a váci illegálisan lerakott hulladék kérdése. Első lépcsőben azt tudjuk vállalni, hogy szervezzük ennek az elszállítását. Második lépcsőben Kiss Zsolt alpolgármester irányításával kamerás rendszerrel szeretnénk megvédetni a láthatóan hulladék lerakására kiszemelt helyeket.

Az ismertebb gócpontokra figyelmeztető táblákat is kihelyeznek majd- tette hozzá a képviselő, bár maga is úgy látja, önmagában ez nem tartja vissza a szemetelőket, akik sokszor teherautóval, vagy utánfutóval hordják a területre a veszélyes hulladékot. A megoldás a megelőzés, vagy a tettenérés lehet, amire szintén keresik a megoldást.


Nagyon fontos, hogy az emberek nyitott szemmel járjanak, és ha meglátják, hogy bárki idehozza, és a lakóterületünkre ledob valamit, aminek nem ott van a helye. Mindenkihez el fogjuk juttatni, hogy melyik az a zöld szám, ahol azonnal lehet jelentkezni, és az éjjel-nappal dolgozó közterületfelügyelők azonnal intézkednek. Már volt rá példa, hogy közterületfelügyelők bejelentés alapján elkaptak illegálisan lerakó embertársainkat.

Tettenérés esetén a bírság jelentős. A hulladékszállítás egyébként a városban jelenleg is átalakulóban van. A napokban az ügyfelekhez már elkezdték eljuttatni azokat a matricákat, amik azt hivatottak igazolni, hogy érvényes szerződéssel rendelkeznek a hulladék elszállítására, a későbbiekben pedig akár a házak előtt is maradhat annak a szemete, aki nem fizette ki a számlát.


A másik pedig, ami szintén eltökélt szándéka az önkormányzatnak, hogy a hulladéklerakó udvart, ami a veszélyeshulladék lerakására, vagy akár egy eldobott hűtőszekrénynek a lerakására alkalmas lehet, ezt a közeljövőben meg fogjuk teremteni.


Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.