ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


Jószomszéd Hálózat. Facebookon is lehet segítséget igényelni és támogatni.
Feltöltötte esaniko - csütörtök 26 március 2020 - 12:07:58
A Facebookon és telefonvonalakon keresztül is igyekszik hatékonyan összekötni a váci önkormányzat a vírushelyzet miatt segítséget igénylőket és a felajánlókat. A városháza már megszervezte az egyedülálló idősek és rászorulók alapellátását, emellett létrehozták a Jószomszéd Hálózat nevű közösségi oldalt, amelyen bárki tehet felajánlást, és az igényeket is meg lehet írni. Az oldalon egyelőre csak az új tagok köszönetnyilvánításait látni, amely az eredeti szándékot némileg akadályozza.

Matkovich Ilona, polgármester, Vác
Elindult a Jószomszéd-hálózat Facebook oldal, amelyen a felajánlásokat és az igényeket fogjuk koordinálni, illetve az önkéntesek koordinálják.

Vác polgármestere hétfői sajtótájékoztatóján elmondta: nagyon sokan tesznek felajánlást a rendkívüli helyzetben, és fontos, hogy ezek célba is érjenek, azért több csatornán is várják az igénybejelentéseket. A közösségi oldalon kívül a 06-30 953-2206-os telefonszámon is lehet jelentkezni-mondta el Matkovich Ilona, aki arról is beszélt, hogy szintén él a Váci Ügyfélszolgálat telefonszáma, a 06-30-158-54-24, amelyet hétköznaponként 8 és 16 óra között lehet hívni, ha segítség kell. A 70 éven felüli váci lakosokat napokon belül levélben is értesítik az igénybe vehető támogatásokról és az igénybejelentési módokról.

Matkovich Ilona, polgármester, Vác
Minden 70 éven felüli váci lakos hamarosan kap egy tájékoztató levelet. Amennyiben a napi ellátásban nem számíthat családja és lakókörnyezete segítségére, nem részesül jelenleg is városi ellátásban, az önkormányzat gondoskodik alapvető ellátásának megszervezéséről.

Az idősek ellátását a Váci Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület tagjai segítik saját járműveikkel-tette hozzá a városvezető, de a Jószomszéd Hálózat Facebook oldalán bárki jelentkezhet még önkéntesnek. A közösségi oldalon egyelőre konkrét felajánlások és igénybejelentések helyett csak az új tagok köszönetnyilvánításait látni, amely úgy tűnik, az eredeti szándékot inkább akadályozza, mint segíti.


Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.