ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


Tűz Csörögben. Hatalmas terület állt lángokban.
Feltöltötte esaniko - kedd 31 március 2020 - 10:14:44
Lángok csaptak fel vasárnap este Csörög határában. A közösségi oldalon található fényképek tanúsága szerint hatalmas terület égett, egy bejegyzés szerint a tüzet még Leányfaluról is látni lehetett. A helyszínre érkező tűzoltóknak erős szélben kellett dolgozniuk, és az oltást az is nehezítette, hogy a lángok a lakóházak felé is terjedtek.

Csámpai Attila, szóvivő, Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
„Vasárnap este kaptuk a jelzést a Pest Megyei műveletirányításra, miszerint Csörög határában a Székely Bertalan utca környékén nagy területen ég a száraz növényzet. A helyszínre nagy erőkkel vonultak a tűzoltók, így Vácról, Gödöllőről, illetve a Pest megyei Katasztrófavédelmi műveleti szolgálat érkezett a helyszínre. Kiérkezésükkör, ahogy említettem, nagy területen, egészen pontosan 20ha-os területen égett a növényzet, és lakóházakat veszélyeztetett a tűz. A tűzoltók több vízsugárral, illetve kézi szerszámokkal oltották el a lángokat, majd vizsgálták át a területet.”

A tüzet sikerült időben megfékezni, így az épített környezetben nem tett kárt, és szerencsére átmenetileg sem kellett senkit kiköltöztetni az otthonából-mondta el Csámpai Attila. A tűz keletkezésének okát még vizsgálják-tette hozzá a szóvivő.

Kép: Székely Diána

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.