ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


Kedvezmények a területfoglalásra homlokzatfelújítás esetén
Feltöltötte esaniko - kedd 31 március 2020 - 10:19:04
A váci polgármester múlt héten írta alá azt a rendeletet, mely szerint a jövőben nem kell az állványzat által elfoglalt területért fizetnie annak, aki egy meghatározott körön belül fekvő belvárosi, vagy műemlékvédelem alatti épület homlokzatának felújításába kezd- tájékoztatta Ferjancsics László a Híradót. Az alpolgármester kifejtette: az intézkedéssel a turisztikailag frekventált területeken fekvő épületek és társasházak tulajdonosait arra szeretnék ösztönözni, hogy igénybe véve az önkormányzat által biztosított egyéb kedvezményeket és kölcsönöket, bátran fogjanak bele a felújításokba.

Kedvező kamatozású, vagy bizonyos esetekben akár vissza nem térítendő hitellel is támogatja a váci önkormányzat azokat a tulajdonosokat, akik a műemléki védettség alatt álló, vagy műemlék-jellegű épületeik homlokzatát kívánják felújítani- mondta el a Híradónak Ferjancsics László alpolgármester. Korábban a hasonló munkálatok idejére felhúzott állványzatok miatt közterület-foglalási engedélyt kellett kérni, és fizetni kellett érte, nem is keveset. A Gazdasági Bizottság legutóbbi ülésén azt a javaslatot tette, hogy ezt a díjat töröljék el, amivel tovább lehet ösztönözni a felújításokat. A rendeletmódosítás megszavaztatása az időközben kialakult járványhelyzet miatt a testületi üléssel együtt elmaradt, viszont ilyenkor is van lehetőség bizonyos demokratikus utak lerövidítésére, az azonnali intézkedések meghozatalára.

Ferjancsics László alpolgármester
A polgármester asszony a múlt héten írta alá azt a rendeletet, mely szerint a jövőben, ha felállványoznak egy ilyen házat azzal a céllal, hogy a homlokzatot megújítsák, az állvány alatti közterületért nem kell fizetni díjazást. Ennek kellett egy időkorlátot szabni, ez évente két hónap.

Az önkormányzatnak évente csaknem egymillió forint bevétele keletkezett a területfoglalás díjából, ezért a könnyítés ebben az esetben csak a műemlékvédelem alatt álló házakra, valamint a turisztikailag frekventált területekre vonatkozik.

Ferjancsics László alpolgármester
A Széchenyi utcára, a főtérre, a Dózsa György útra, a Köztársaság útra és a Budapesti főútra vonatkozik. Ezeket az utcákat, tereket gondoljuk úgy, hogy igen frekventált helyek, tehát ezekre vonatkozik ez a kedvezmény.


Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.