ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


Átírja a járványhelyzet a zöldhulladák szállítás rendjét is.
Feltöltötte esaniko - kedd 31 március 2020 - 10:24:56
A járványhelyzetre tekintettel változás várható Vácon és a térségben a zöldhulladék begyűjtés rendjében-adta hírül a Zöld Híd Kft. A társaság friss közleménye szerint április 1-jétől elindul a szolgáltatás, de a munkatársak nem egy előre meghirdetett napon látogatnak el az adott körzetekbe, hanem ahogy a kapacitások koncentrálása ezt lehetővé teszi. Mint írják, a Zöld Híd igyekszik kéthetes rendszerességgel biztosítani a szolgáltatást. Felhívják a lakosság figyelmét, hogy gyűjtőpontokon továbbra is megtalálják a megfelelő konténereket, amelyeket a társaság telítettségük fényében ürít. A közlemény kapcsán a Váci Hulladékgazdálkodási Kft. is kéri a lakosság türelmét és megértését, és hangsúlyozzák, minden kitett zsákot és szabályos köteget el fognak szállítani.

Szerdától indul újra a zöldhulladék szállítás. A Zöld Híd Kft. ebben a szezonban azonban –tekintettel a járványhelyzetre- nem előre meghatározott napokon, hanem kapacitás függvényében szállítja majd el a kötegeket és a zsákokat. Ennek megfelelően szolgáltat a váci alvállalkozó cég is.

Fekete István, telephelyvezető, Váci Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft.
„Április elsejétől kezdődően a zöldhulladék gyűjtését a váci hulladékgazdálkodás természetesen elkezdi, de nem olyan ütemben, mint ahogy az korábban tervszerűen, körzetekre osztva szállítottuk el a hulladékot, hanem (gyűjtő-szerűen, tehát magyarul) amikor van ez a gyűjtési hét, akkor amennyi lehetőségünk és módunk van arra, akkor a teljes városban begyűjtjük a zöldhulladékot."

NA komposztálható zöldhulladékgyűjtő zsákok árát a Zöld Híd Kft. határozza meg, a tavaszi szezontól –a honlapjukon található információk szerint- 180 forintba kerül egy lebomló zsák. Jelenleg két váci helyszínen lehet beszerezni: a Vörösházban, illetve a Rádi út 44-es szám alatti gazdaboltokban. A kerti nyesedékek szállítását végző váci szolgáltató kéri a lakosságot, hogy az eddig megszokottak szerint helyezzék ki az összegyűjtött zöldhulladékot.

Fekete István, telephelyvezető, Váci Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft.
„A kérésem az lenne a lakosság felé, hogy minden további nélkül, ahol zöldhulladék keletkezik, nyugodtan helyezze ki a háza elé, el fogjuk szállítani. Természetesen, ha valakinél problémát okoz, a kint lévő elhelyezés, akkor az, ha a vevőszolgálatunknak szól, természetese igyekszünk minél hamarabb az elszállításról gondoskodni. A másik szempont pedig, hogy bárki kiteszi, a zöldhulladék gyűjtő zsákban, vagy pedig kötegelve, a rendeleteknek, előírtak szerint, és azért mondanám, a rendeleteknek, előírtak szerint, mert szeretnénk a járműveinket megkímélni mindenféle jellegű további meghibásodástól, betartani a kötegelést."

A szezon első begyűjtése szerdától kezdődik, a második alkalom pedig várhatóan a húsvéti ünnepek után lesz.


Nincs hozzászólási lehetőség. email to someone   Nyomtatóbarát változat  

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.