ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


Tisztítják a főutakat. Több figyelmet és türelmet kérnek az autósoktól
Feltöltötte esaniko - kedd 19 május 2020 - 08:46:24
Gépekkel tisztították meg a főútra tapadt hordaléktól a Gödöllői utat. A Magyar Közút Zrt. munkatársai három munkagép segítségével és kézi erővel, négy nap alatt végezték el a tisztítást annak érdekében, hogy a csapadék megfelelően el tudjon folyni az útról. A munkálatok a közeljövőben folytatódnak a 2-es úton Sződliget és Verőce irányába is-mondta el Tóth Attila, a váci mérnökség vezetője.

Megkezdődött a várost övező főutak tisztítása. A Magyar Közút a múlt hét folyamán végigtakarította a Gödöllői út 2-es főút és M2-es lehajtó közötti szakaszán a padkákat. A munkálatok célja, hogy a hordalék eltávolításával megfelelő legyen a lejtés ahhoz, hogy az útra hulló csapadék el tudjon folyni az árkokba. Az útszéleken zajló munkálatok nagyjából fél sávot foglaltak, és 3 féle munkagéppel, valamint kézi erővel végezték el-tájékoztatta a Híradót a váci üzemmérnökség vezetője.

Tóth Attila, vezető, Váci Mérnökség, Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Ez úgy néz ki, hogy van egy gréder, egy földgyalu, amelyik egy késsel –tulajdonképpen úgy kell elképzelni, hogy –levágja a megfelelő dőlésszögbe a felgyülemlett földet, és ezzel, ahogy halad előre ez a munkagép, akkor a burkolatra helyezi a földet, onnan pedig egy homlokrakodó segítségével felrakjuk teherautókra, és a munkafolyamat végén a fennmaradó, tehát a rakodógép által fel nem szedett apró szemű hordalékot pedig a seprűs autó visszasöpri az útpadkára, ahol a kollegák kézzel, lapáttal elegyengetik.

Az összegyűjtött hordalék elhelyezésében a közút együttműködik az önkormányzattal, a város által kijelölt helyen pedig az útkarbantartó a lerakott föld elsimításáról is gondoskodik-tette hozzá Tóth Attila. A munkálatok hamarosan folytatódnak, a pandémiás vészhelyzet lejárta után, amikor már a közútnál is teljes létszámban tudják végezni a feladatokat, akkor a 2-es úton a városhatártól Sződliget, illetve Verőce felé is elvégzik az útpadka tisztítását-mondta el a mérnökségvezető, aki hozzátette: szeretnének az autósoktól több figyelmet és türelmet kérni.

Tóth Attila, vezető, Váci Mérnökség, Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Gyakran tapasztaljuk, hogy a kihelyezett, ideiglenes sebességkorlátozás ellenére jóval nagyobb sebességgel haladnak, és nem megfelelően veszik a kollégáknak a jelzéseit a kézi forgalomirányításban részt vevők jelzései ellenére is sajnos áthaladnak a munkaterületen, tehát ebbe kérem az autósok, közlekedők együttműködését.


Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.