ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


Csereklye Károly szerint nem kapnak elég információt a város jelenlegi állapotáról
Feltöltötte esaniko - kedd 19 május 2020 - 08:49:44
A Váci Szívvel Mozgalom listás képviselője szerint a koronavírus miatt kiadott rendeletek mentén, amióta nincs testületi ülés, Vácon sem jutnak kellő információhoz a képviselők és rajtuk keresztül a lakosság. Csereklye Károly pénteken tartott sajtótájékoztatóján kérdéseket fogalmazott meg a városvezetés felé, amire szeretne válaszokat kapni, mert mint mondja, a város honlapján nem találja meg a döntésekről szóló, háttérinformációkat.

A Váci Szívvel Mozgalom listás képviselője szerint Matkovich Ilonának, bár a testület összehívása nélküli döntési joga van, ettől függetlenül tájékoztatnia kellene a képviselőket és bizonyos kérdésekben előzetesen egyeztetnie velük. A képviselő arra kíváncsi, hogy a polgármester ebben az időszakban milyen beszerzési és közbeszerzési, illetve egyéb szabályozási döntéseket hozott és mikor lehet ezekbe a döntésekbe betekinteni? Csereklye Károly azt is meg szeretné tudni, hogy történt-e olyan ingatlanértékesítés, amit korábban a gazdasági bizottság nem támogatott, továbbá, hogy van-e elképzelés, a jelenlegi likviditás mellett, a gazdasági problémák kezelésére?

Csereklye Károly képviselő Váci Szívvel Mozgalom
Van-e gazdasági kilábalási programja, ha nincs miért nincs? Ha van miért nem nyilvános? Milyen létszámleépítési elképzelései annak a polgármester asszonynak? A testületi ülésen korábban elhangzott, hogy hasonló önkormányzatoknál sokkal kisebb létszámmal működik az önkormányzat (a váci) és a közalkalmazotti létszám is jóval kisebb, ezeknek a bére-és bérköltsége jóval nagyobb a váciakénál. A váci vigalom programköltségeit mire kívánja fordítani, hasonló kérdés a tavaszi fesztivál megtakarítása? Hogyan állnak a megkezdett ez évi önkormányzati beruházások és jelentősebb felújítások? Gondolok itt arra, hogy ha nem tudjuk kellő mértékben támogatni, az infláció mértékének figyelemebe vételével, hogy tudjuk ezeket a beruházásokat építkezéseket befejezni?


Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.