ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


Nincs több mentolos cigi
Feltöltötte esaniko - csütörtök 21 május 2020 - 09:44:09
Könnyebben szoknak rá a fiatalok a cigerattára, ha az ízesített- ezt derítették ki évekkel ezelőtt az Unióban végzett kutatások.Az Európai Parlament 2014-ben hozott döntést, ami fokozatosan betiltotta a különféle ízesítésű dohánytermékek forgalmazását. Közülük is talán a legnépszerűbb a mentolos cigi, amit Magyarországon is már csak ma estig lehet kapni a dohányboltokban.

Május 20-tól megszűnik a mentolos dohányáruk forgalmazása, ez alól csak az elektromos és a füstmentes cigaretta lesz a kivétel. A különféle ízesített cigaretták többségét már 2017-ben megszüntették, az indok pedig akkor és most is ugyanaz: a fiatalok egészségvédelme. A tapasztalat ugyanis azt mutatja, az első szálak kipróbálása után legtöbbször az ízesített füstökön keresztül vezetett az út a káros szenvedély kialakulásához.
A már piacon lévő márkákat tavaly év végéig lehetett gyártani és importálni, a forgalmazást pedig ma kell végleg befejezniük a kereskedőknek.A Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. tájékoztatása szerint mostantól nem árulhatók tovább a nemzeti dohányboltokban azok az elektronikus cigaretták, utántöltő flakonok sem, amelyek bármilyen ízesítést tartalmaznak. Kimutatták, hogy a menta leveléből kivont olaj, melyet a dohány ízesítésére használnak, nagyobb mennyiségben tartalmaz olyan vegyületet, ami máj- és tüdőrákot okozhat.


Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.