ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


Az alpolgármester szerint Vácon még mindig megfizethető mértékűek a strandárak
Feltöltötte esaniko - csütörtök 25 június 2020 - 09:42:25
A város alpolgármestere szerint a váci Fidelitas elnökének sajtótájékoztatóját elsősorban a szereplésvágy motiválta, a tartalma pedig inkább a feszültségkeltést, nem pedig a váci emberek valódi problémáinak a megoldását célozta. Kiss Zsolt kiemelte: Szabó Csaba tájékozódhatott volna előzetesen arról, hogy a fideszes városvezetők alatt működő strandokon milyen mértékű emeléseket hajtottak végre, mert akkor tudná, hogy még a kismértékű emelés ellenére is Vácon az egyik legolcsóbb a strandlátogatás költsége.

2012-ben emelték utoljára a váci strand belépők árait, az elmúlt években pedig nyilvánvalóvá vált, hogy bevétel a működés költségeit sem fedezi- áll a városháza reagálásban- amiből kiderül az is, hogy a szezonon kívüli szolgáltatás árai 7-20% között, míg a nyári belépők árai átlag 20-30%-közötti mértékben nőttek. A legnagyobb emelés a nyári havi-diák nyugdíjas úszóbérletet érinti, ez emelkedett most 3000 forinttal és a felnőtt 10 alkalmas időkorlát nélkül bérlet, amit most 12 ezer forintért lehet megváltani. Egy váci lakos a nyári szezonban, a korábbi 700 forint helyett 900 forintért tudja megvásárolni a napijegyet, ezt a napijegyet a leányfalusi strandon 2400 forintért, Veresegyházán 1400 forintért, Gödön pedig 1850 forintért tudja megváltani. Nincs külön kedvezmény a váci diákoknak, a nyugdíjasok és az iskolások szintén 900 forintért fürdőzhetnek a város strandján, egy váci diák viszont Leányfalun 1400 ért, Gödön 1300-ért, Versegyházon pedig 1000 forintért tud napijegyet váltani.
Kiss Zsolt alpolgármester furcsának nevezte az kormánypárti tiltakozást –ahogy írja - főleg annak fényében, hogy nem tiltakoztak azoknál a hasonló kaliberű városoknál, ahol akár másfél-kétszeres árakat határoztak meg az ottani fideszes településvezetők a strandszolgáltatásokra vonatkozóan.
A váci alpolgármester szerint a Fidelitasnak inkább a nehéz helyzetet előidéző kormányzati elvonásokról és a korábbi helyi vezetés által felhalmozott félmilliárdos tartozásról kellene beszélnie, de ahogy mondja, szívesen meghallgatná azokat a várost segítő javaslatokat is,amik a sokadik sajtótájékoztató után sem hangoztak el még a kormánypártiak részéről.


email to someone   Nyomtatóbarát változat  

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.