ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


Ózongenerátorokat és lázmérőket adott a város a kórháznak és a váci intézményeknek.
Feltöltötte esaniko - csütörtök 25 június 2020 - 09:45:34
A váci kórháznak két darab ózongenerátort, a Hársfa utcai óvodának pedig egy érintkezésmentes lázmérőt adott át ma délelőtt Matkovich Ilona polgármester. A járványhelyzetben szükségessé vált eszközöket a „Stop koronavírus Vác!” számlaszámla befolyt összegből vásárolta a város. Mint az ünnepélyes átadás alkalmával elhangzott: az adományokból eddig mintegy 3,4 millió forint gyűlt össze a számlán, ebből az összegből most öt ózongenerátort, és 10 darab lázmérőt vásárolt az önkormányzat a helyi intézmények számára.

Még április elején indította el a váci önkormányzat a vírushelyzetre reagálva azt az adománygyűjtő számlaszámot, amelyre még ma is érkeznek felajánlások. Az önzetlen adakozók eddig összesen 3,4 millió forintot fizettek be a koronavírus elleni védekezésre, és a nehéz helyzetbe került családok megsegítésére. A város az összeget egyharmad részben szociális támogatásra, nagyobb részben pedig eszközökre fordítja. Ma délelőtt a váci kórháznak adtak át két darab ózongenerátort, hogy ezzel is segítsék a higiénia fenntartását az egészségügyi intézményben.

Matkovich Ilona, polgármester, Vác
„Ez a váciak ajándéka a váciaknak, illetve azoknak a betegeknek, akik itt a kórházban megfordulnak, hiszen létezik egy Stop Koronavírus Vác! nevű számlaszám, amire nagyon sokan befizetnek, és ugye azt mondtuk, hogy amennyiben nem az a konkrét kérés, hogy szociális segítségre szeretnék, hogy fordítsuk a pénzt, akkor mi azt az egészségügyi intézményeknek nyújtjuk át, tehát amilyen igény van, azt próbáljuk meg kielégíteni.”

Leginkább ózongenerátorra van szükség a város forgalmas intézményeiben-derült ki a felmérések során. Egy ilyen eszköz gyorsan és egyszerűen képes fertőtleníteni aránylag nagy helyiségeket is, ezért a kórháznak különösen hasznos felszerelés, amelyet szinte folyamatosan fognak üzemeltetni az épületekben-mondta el az adományt átvevő főorvos.

dr. Kékesi Gábor, megbízott orvosigazgató, Jávorszky Ödön Kórház, Vác
„Ennek az az előnye, hogy vegyszert nem használ, nagyon egyszerű a működtetése, gyakorlatilag egy bekapcsoló gombot kell rajta csak bekapcsolni, az egész légteret gyakorlatilag csíramentesíti, bárhol használható, és a COVID járvány alatt, vagy legalábbis annak az aktívabb szakában már használtunk ilyet, de ez egyéb kórokozók, vírusok, baktériumok ellen is nagyon hasznos..”

Az önkormányzat most összesen 5 ilyen gépet vásárolt a városi intézmények számára, egyet még délelőtt elvittek a Hársfa utcai óvodába is, ahol az ózongenerátoron kívül egy érintésmentesen használható lázmérőt is átadtak. Ebből az eszközből most összesen 10-et vásárolt a város, amelyek szintén a forgalmasabb önkormányzati intézményekbe kerülnek azzal a céllal, hogy gyorsan és egyszerűen kiszűrhetők legyenek a betegek, akár már belépéskor, vagy gyanú esetén. A „Stop Koronavírus Vác!” adománygyűjtő számla mellett szintén működik még a Váci Éléstár és a Jószomszéd Hálózat is a pandémia miatt nehéz helyzetbe került váciak megsegítésére.


email to someone   Nyomtatóbarát változat  

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.