ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


Maradjon-e a home office?
Feltöltötte esaniko - kedd 30 június 2020 - 09:05:20
Márciusban egyik pillanatról a másikra kellett sok cégnek átállnia egy teljesen új működési formára, a home office-ra. A profession.hu felmérése szerint a legtöbb vállalat rugalmasan kezelte a helyzetet, nagymértékű digitális átállás indult el a cégek jelentős részénél. Most, a fokozatos visszatérés időszakában a vállalatok bizonyos területeken továbbra is kitartanak az otthoni munkavégzés mellett, ez azonban hatással lehet a munkatársi kapcsolatokra is- írja cikkében a penzcentrum.hu.

A profession.hu felmérései szerint a magyar vállalatok körében az évek múlásával egyre népszerűbb az otthonról végzett munka. Tavaly ősszel a megkérdezett cégvezetők 65% törekedett arra, hogy biztosítsa a távmunka lehetőségét, míg öt évvel korábban még csak alig több, mint felük értett egyet azzal, hogy munkatársaik otthonról is elláthatnák feladataikat.
Idén márciusban a hazai cégek - ahol csak meg lehetett oldani, teljes vállalati szinten átállították működésüket a távoli munkavégzésre. Most, a fokozatos enyhítéssel úgy tűnik, a cégek egy részében több területen is maradhat a homeoffice. Az iroda szerepét költségcsökkentési szempontból is érdemes lehet újra gondolni, előfordulhat, hogy hosszú távon érdemes a távoli munkavégzést fejlesztő beruházások felé fordulni: elegendő lehet például egy kisebb irodát bérelni, ahol a fix munkaasztalokat felválthatja a helyfoglalási rendszer.Ez a félig online térben, félig személyesen fenntartott kapcsolat új munkaszervezést, a korábbiaktól eltérő működtetést igényel a vállalatok részéről, ugyanakkor a hatékonyság nem szenved csorbát- állítják a szakértők.


Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.