ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


Flashmob és robotika tábor az Aporon.
Feltöltötte esaniko - csütörtök 30 július 2020 - 14:04:49
Második éve rendezi meg az Apor Vilmos Katolikus Főiskola az általános iskolás korosztálynak szóló nyári napközis táborát, amely ezen a héten teltházzal zajlik. A 40 fős diákcsoport ma a főtéren is felbukkant, ahol egy táncos flashmob-bal hívták fel a figyelmet az intézményre. Vác egyetlen főiskolája igyekszik nyitni a város felé, és megmutatni, hogy milyen képzéseket, lehetőségeket kínálnak a diákoknak, illetve azon is sokat dolgoznak, hogy innovatív, modern módszereket is tanítsanak a leendő pedagógusoknak-mondta el a szervező. Beták Norbert hozzátette: a tábor, amelyben több hallgató is segítőként tevékenykedik, egyben arra is jó lehetőség, hogy a hallgatók közvetlen tapasztalatokat szerezzenek az iskolás korosztályról.

Rövid idő alatt betelt a létszám az Apor főiskola nyári táborába, melynek központi témája, hogy játékos formában ismerkedhetnek a gyerekek a modern technikákkal. Tavaly indított először napközit a váci katolikus főiskola, a recept pedig bevált, így idén is azonos tematikával várták az érdeklődőket.

Beták Norbert, szervező tanár, Apor Vilmos Katolikus Főiskola, Vác
„Minden nap robotika, informatikai foglalkozások, ez a fő irányvonala az egész tábornak, viszont mindemellett arra is odafigyelünk, hogy ez játékos formában zajlódjon, vagy történjenek ugye a foglalkozások, és hát tapasztaljuk azt, bár még csak a második nap telt el, az elmúlt időszak, tehát ez a járványhelyzet ugye ami kialakult, hogy azért nagyon más a gyermekeknek a hozzáállása, igénylik nagyon azt, hogy szórakozzanak, hogy beszélgessenek társaikkal, hogy játszanak…”

Ez az év mindenkinek más, gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt, a helyzetből pedig tanulni is lehet. A gyerektáborokba bevonják a főiskolai hallgatókat is, akik segítőként vehetnek részt a lebonyolításban, így közvetlen tapasztalatokat szerezhetnek a 6-14 éves korosztályról, azokról a gyerekekről, akikkel pályájuk során foglalkoznak majd.

Beták Norbert, szervező tanár, Apor Vilmos Katolikus Főiskola, Vác
„Ezért is éreztük fontosnak, hogy legyen egy ilyen tábor, ugyanis pedagógusképzés igen, és a pedagógusnak is meg kell tapasztalnia azt, hogy milyen majd az iskolában hasonló rendezvényeket szervezni, foglalkozni a gyerekekkel, ugye ott is nemcsak az ún. tanórai munka van, hanem tanórán kívüli tevékenységek, de akár tanórai foglalkozások is. Igyekszünk olyan újszerű, innovatív módszereket bevinni azért a foglalkozásokba, ami a hallgatók részére is fontos lehet akár…”

A tábori napoknak mindig része a mozgás is-tette hozzá a szervező, szerdára már egy táncot is betanultak a gyerekek, amelyet egy váratlan fellépés, azaz egy flashmob keretében be is mutattak szerdán 14 órakor a főtéren. Vác egyetlen főiskolájának nem titkolt célja, hogy nyissanak a város, és a helyiek felé, megmutassák magukat és az intézmény által kínált lehetőségeket. Az Apor pótfelvételiket is hirdetett, még lehet jelentkezni az ősszel induló képzésekre.


Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.