ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


Hétfőtől az utasok véleményét figyelembe véve változik a buszmenetrend
Feltöltötte esaniko - csütörtök 30 július 2020 - 14:07:39
Hétfőtől további utasbarát lépéseket tesz az önkormányzat által begyűjtött észrevételek alapján a Volánbusz- tájékoztatta ma délután a Híradót Ferjancsics László. Az alpolgármester emlékeztetett rá, hogy júniusban már történtek módosítások a menetrendben azt követően, hogy a veszélyhelyzet miatti korlátozásokat feloldotta a busztársaság. Akkor az utasigényeket szem előtt tartva azt sikerült elérni, hogy a két nagy városi lakótelepet a korábbinál gyakrabban közlekedő közvetlen buszjárat kapcsolja össze.

Mostanra Alsóvárosról is óránként indul busz a kórház felé,továbbá bekapcsolták a Burgundia városrészt is a közlekedésbe, mindezt úgy, hogy az útvonal módosításával csökkent a Konstantin tér és a Honvéd utca forgalmi terhelése,mondta el az alpolgármester. A hétfőtől életbe lépő változtatások tervezésnél szintén figyelembe vették a lakossági javaslatokat.

Ferjancsics László alpolgármester
Több héten keresztül vártuk a lakossági észrevételeket, érkeztek egyébként szép számmal. Utána a Volánbuszhoz és a hozzánk érkezett javaslatokat összegeztük, ezekből kiválasztottuk azokat, amelyeket jogosnak találtunk. A mostani menetrendbe ezek beépítésre kerültek. Főleg a sejcei és egyes deákvári járatokat fognak érinteni. 9 járatnak az indulási időpontja fog módosulni, 5-10 perccel később, vagy korábban fognak indulni ezek a járatok.

A módosítások hatására a kórházi műszakkezdésekhez jobban igazodik majd a buszközlekedés Kisvác, Alsóváros, illetve Deákvár felől- tette hozzá Ferjancsics László. Változik néhány sejcei járat indulási ideje is: a reggeli órákban ezek közül kettő 5 perccel korábban indul, este pedig két járat később indul 5, illetve 10 perccel. Ezekre a módosításokra azért van szükség, hogy Sejcéből a zónázó vonatok jobban elérhetők legyenek, illetve javuljon a csatlakozás a kórház felé. Jobb lesz a Deákvári ingázók helyzete is, ugyanis a Budapestről érkező zónázó vonatokhoz igazodva a délutáni órákban óra 40-kor, vagy 45-kor indul busz a városrész felé.

Ferjancsics László alpolgármester
A módosult buszmenetrend szerinti járatok néhánya korábban fog indulni. Én azt javasolnám, hogy akik Sejcéről és Deákvárról a reggeli órákban szeretnének utazni, azok ellenőrizzék az eddigi megszokott buszoknak az indulási időpontját, nehogy lemaradjanak róla.


Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.