ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


Házalók és besurranó tolvajok
Feltöltötte esaniko - kedd 04 augusztus 2020 - 09:55:48
A lakosság segítségére is szükség van a városban előforduló bűnesetek megelőzésében- hívja fel a figyelmet egy szórólapon Tótváradi-Nagy Bence. A képviselő azt mondja, főleg a kertvárosi területeken, így például az Öreg-deákvári körzetben az utóbbi hetekben házalók tűntek fel, akik különböző fortélyokkal elsősorban az idős lakók pénzét próbálják megszerezni. A rendőrség közben arra figyelmeztet, hogy a besurranó tolvajoknak pedig a nyitott ablakok és az őrizetlenül hagyott ajtók jelentik a kihagyhatatlan lehetőséget.

Külföldi rendszámú autóval érkeztek a minap Öreg Deákvárra, és találomra kezdtek a házakba becsöngetni azok a gyanús külsejű árusok, akiktől végül Tótváradi Bence tudta csak megszabadítani az egyik idős környékbelit. A képviselő elmondása szerint nem egyedi esetről van szó, az illegális házalók az utóbbi időben megszaporodtak a környéken, és többnyire erőszakos módon tukmálják túlárazott holmijukat az idős lakókra.

Tótváradi-Nagy Bence, önkormányzati képviselő
Öreg-Deákvár utcáiban sajnos ismét megjelentek az úgynevezett házalók, akik mindenféle engedély nélkül ágynemű, vagy paplanárusítással próbálkoznak, de olyan eset is történt, hogy villany-, vagy vízóraleolvasónak adták ki magukat és így próbáltak készpénzt kicsalni idős emberektől.

A képviselő a napokban tájékoztató kampányba kezdett a környéken és személyesen keresi fel az idős lakókat. Szórólapokon hívja fel a figyelmet arra, hogy ne engedjék be a házukba a gyanús idegeneket és értesítsék a közterület-felügyelet munkatársait, ha házalókat látnak az utcában. A rendőrség eközben arra figyelmeztet, hogy a melegben nyitva hagyott ablakok, vagy ajtók szinte csalogatják a besurranó tolvajokat. Ők a betörőkkel ellentétben nem feszegetnek zárakat, nem törnek be ablaküvegeket, és nem figyelik meg sokáig a célpontul kiszemelt helyeket. Többnyire egyedül dolgoznak és akár fényes nappal is
beosonnak a házakba, lakásokba, majd könnyen és gyorsan megszerezhető értékekkel távoznak. Az esetek nagy részében alig egy percet tartózkodnak az épületben, ha pedig éjszaka jutnak be a házba, akár még a hálószobában is megfordulhatnak, míg a lakók alszanak. Ezért fontos, hogy napközben is zárva legyen a bejárati ajtó, még ha csak rövid időre hagyják is el otthonukat, például egy ismerőssel váltanak pár szót. A rendőrség arra is emlékeztet, hogy a szúnyogháló nem véd meg a tolvajtól, ha az ablak elérhető magasságban van, szinte egyáltalán nem jelent gondot egy besurranónak.


Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.