ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


Mi Hazánk Mozgalom: nem megfelelő a közbiztonság Vácon
Feltöltötte esaniko - csütörtök 06 augusztus 2020 - 12:55:40
Nem megfelelő a közbiztonság Vácon-emelte ki sajtótájékoztatóján a Mi Hazánk Mozgalom váci szervezetének elnöke. Csereklye-Klapwijk Krisztina szerint aggodalomra ad okot, hogy fényes nappal történhetett brutális támadás a Ligetben. A politikus szerint a lakosok nincsenek biztonságban, mert egyetlen térfigyelő kamera sem működik Vácon, nincs polgárőrség, és úgy látja, a közterület-felügyelet elsősorban a büntetésekre, és nem a megelőzésre fordítja a figyelmet.

A város közbiztonságáról tartott sajtótájékoztatót ma délelőtt a Mi Hazánk Mozgalom váci elnöke. Csereklye Krisztina elmondta: a téma a közmeghallgatáson is felmerült a helyi lakosok részéről, akik kaptak ugyan válaszokat a kérdéseikre, de érdemi előrelépésről szerinte nem esett szó. Hozzátette: aggodalomra ad okot, hogy fényes nappal is történt támadás a Ligetben. A politikus úgy fogalmazott: a védelem több ponton is hiányos.

dr. Csereklye-Klapwijk Krisztina, elnök, Mi Hazánk Mozgalom Váci Szervezete
Korábban működő kamerái voltak a városnak, most sehol nem működik ez. Holott nem csak ez a pár kamera…, kamerára lenne igény, hanem további kamera-hálózat felszerelésére a város több gócpontjában. Mindemellett szintén korábban működő polgárőrségről tudok, ami jelen pillanatban nem működik, illetve nem túl hatékony…

Csereklye Krisztina arról is beszélt, hogy a polgári járőrszolgálat mellett a rendőrségi körzeti megbízottak jelenlétének hiányát, elérhetetlenségét is jelezték felé helyi lakosok, de szerinte a közterület-felügyelet is több közbiztonsági feladatot kellene, hogy vállaljon.

dr. Csereklye-Klapwijk Krisztina, elnök, Mi Hazánk Mozgalom Váci Szervezete
Egyetlen munkakört látnak el most a városban: a büntetés a legfőbb pozíció, amiben érvényesülni próbálnak. Én úgy érzem, hogy a közösségi együttélés normáihoz ők is hozzájárulhatnak, és más feladatkört is elláthatnának, és nem csak a helyi lakosok zilálása, megkövetése lenne a feladatuk, ha esetleg rossz helyen parkolnak, vagy épp nem úgy tudják elhelyezni a gépkocsijukat, ahogy megfelelő.

A politikus további problémaként említette a Rádi úti hajléktalan esetét, aki szerinte nem csak közbiztonsági, hanem köztisztasági veszélyeket is jelent, a környék lakói pedig félnek tőle. Kiemelte: a Mi Hazánk Mozgalom kéri a védelmi szolgálatok mihamarabbi kiépítését, hogy ne történhessenek további súlyos bűncselekmények a városban.


Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.