ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


Mégis fizetni kell majd a sürgősségi ellátásért, ha fél évig nem fizeti valaki a tb-t
Feltöltötte esaniko - kedd 15 szeptember 2020 - 09:23:05
Mégis fizetni kell majd a sürgősségi ellátásért azoknak, akik fél éves tb-tartozást halmoznak fel. A decemberben elfogadott, új tb-törvény kapcsán nagy visszhangot váltott ki az is, hogy aki július után hat hónapig nem fizet tb-t, az nem vehet igénybe támogatott egészségügyi ellátást. Az augusztus végén megjelent kormányrendelet szerint azonban –a korábbi ígérettel ellentétben- a nem fizetőknek a sürgősségi ellátás sem lesz ingyen, azzal a kitétellel, hogy a halaszthatatlan beavatkozásokat csak utólag kell kifizetni, és az összeg nem haladhatja meg a 750 ezer forintot.

Még tavaly decemberben fogadta el az Országgyűlés kormánypárti többsége az új tb-törvényt, ami szerint azok, akik nem fizetnek hozzájárulást, nem vehetik igénybe az ellátást. Akkor még úgy lehetett tudni, hogy a sürgősségi ellátás a jövőben is minden magyar állampolgár számára ingyenes lesz. A Népszava most azt írja, hogy a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő főigazgatója egy szakmai konferenciáján hívta fel a figyelmet arra, hogy az új törvény szerint a sürgősségi beavatkozások árát is ki fogják számlázni azoknak, akik fél évig nem fizetik a hozzájárulást. Kiss Zsolt ugyanott arról is beszélt, hogy az Emmi rendelete szerint az ellátásért a kórházak annyi pénzt kérhetnek, amennyit a NEAK-tól kapnának, de maximum 750 ezer forintot.
Az új társadalombiztosítási törvény júliustól hatályos, az ezt követő hat hónapot már figyeli az adóhivatal. A sürgősségi ellátás körébe tartoznak például a baleseti sérülések, a mérgezések, a szív és érrendszeri-, agyi keringési zavarok, hőártalmak, áramütések, vízi balesetek, akut hasi katasztrófák. Ezek közös jellemzője, hogy ellátás nélkül néhány perc, vagy akár órák alatt visszafordíthatatlan állapotba kerülhet, maradandó károsodást szenvedhet, vagy meghalhat a beteg-hívja fel a figyelmet a Népszava.Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.