ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


Útjavítások Sejcén. A munkára 10 milliót költ az önkormányzat.
Feltöltötte esaniko - kedd 22 szeptember 2020 - 09:51:02
Zajlik az útfelújítás a város északi külterületein. Az önkormányzat 330 tonna agyagos kőzúzalékot kapott a váci cementgyártól, aminek egy részét múlthéten a lakók segítségével terítettek szét a sejcei területen. A munka most a Patakföldi úton és a Felső-Csipkés dűlőn folytatódik, erre a város 10 millió forintot különített el. A külső vállalkozó gépei mától a terepen vannak, és ha az idő engedi, két hét alatt végeznek az útjavítással.

A polgármester és a körzet képviselője is a helyszínre látogatott, amikor ma reggel a sejcei városrészben elkezdődtek a munkálatok. Az önkormányzat saját erőből újítja fel a két legforgalmasabb útszakaszt, ami az ott élők szerint autóval mostanra szinte járhatatlanná vált. A város a cementműtől kapta az alapanyagot, amit nehézgépekkel dolgoznak el a kátyús felületen.

Matkovich Ilona polgármester, Vác
Két viszonylag szélesebb és forgalmasabb utat csinálunk most meg abból az agyagos kőből, amelyet a DDC-től kaptunk Rozmaring Sándor képviselő úrnak a közbenjárására. De ezen kívül vannak olyan keskenyebb utak is, amelyeknek a rendbetétele szintén belefér. Hozzá kell, hogy tegyem, hogy már megint a lakosság nagyon sokat segít ebben a munkában, mert a keskenyebb utakat részben a lakosság teríti el. Mi pedig megyünk mindenhová gépekkel és megpróbálunk olyan minőségi munkát végezni, hogy az első eső ne vigye el ezt a követ, mert ez nagyon fontos. A szakemberek azt állítják, hogy jó minőségűek lesznek ezek az utak.

A polgármester kérdésre elmondta, a munkálatok sorrendjét a képviselőkkel egyeztetve határozzák meg, a pénzt pedig többek között a reprezentációs költségek lefaragásával és takarékos működéssel teremti elő az önkormányzat. Matkovich Ilona hozzátette: Alsóvárosban és Régi Deákváron is vannak hasonlóan rossz állapotban lévő utak, ahol a burkolatot rendszeresen elmossa az eső, jelentősen megnehezítve a helyiek közlekedését. Ezekre a területekre a tervek szerint szintén még ősszel eljutnak a munkagépek. A sejcei területen azonban még napokig lehet számítani munkavégzésre.

Szabó Kornél, részlegvezető, Váci Városfejlesztő Kft.
Az időjárástól függően a múlt héten elkezdte a munkát a külső vállalkozó, most a Felső Csipkésben dolgoznak körülbelül egy hétig. Ezután pedig a Patakvölgy utcában folytatják a munkát, ami szintén egy hetet fog igénybe venni.


Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.