ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


Egy év munkájáról számoltak be a kisváci és a belvárosi képviselők
Feltöltötte esaniko - csütörtök 19 november 2020 - 09:09:10
A megválasztásuk óta eltelt egy év alatt elvégzett munkáról számoltak be az Összefogás Vácért frakció belvárosi és kisváci képviselői a főtéren. Jess Kinga, Inotay Gergely és Kászonyi Károly sajtótájékoztatójukon úgy fogalmaztak, a lakossággal folytatott rendszeres, kétoldalú kommunikáció kulcsszerepet játszik abban, hogy az önkormányzat és a civilek együttműködése hosszútávon is sikeres legyen. Az összefoglalóban egyebek mellett a területen végzett útfelújítások, a forgalomtól elzárt területek autómentesítése és az ingyenesen szervezett kulturális programok is szóba kerültek.

A nagyobb volumenű fejlesztések megvalósítását Kisvácon és a belvárosban is hátráltatták a vírusjárványt kísérő kormányzati elvonások és az önkormányzati bevételek csökkenése, Kászonyi Károly szerint ennek ellenére a meglévő forrásokat sikerült úgy felhasználni, hogy látható eredményeket lehessen felmutatni a területen. A politikus kiemelte: jól együttműködő csapat alakult ki az önkormányzat tavaly megválasztott képviselőiből, akik egymást is segítik munkájukkal.

Kászonyi Károly önkormányzati képviselő 1. vk., Összefogás Vácért
A köztudott anyagi nehézségek ellenére is sikerült az utóbbi évek egyik legjelentősebb útfelújítását az egyes körzetben megvalósítani, és ez nemcsak a Bán Márton utca, hanem a Huszár utca és a Szent Mihály dűlő kereszteződés, ami szintén járhatatlan volt. Sikerült a nagyon rossz állapotban lévő kerékpárút szakaszt is megjavítani, köszönhetően a városvezetés egyfajta új koncepciójának a váci polgárokkal és vállalkozókkal, egy másfajta együttműködésnek, ami eddig divat volt.

A képviselő elmondta: a Városfejlesztő Kft. működtetésében változtatásokat vezettek be, amivel nemcsak hatékonyabban tudnak a lakossági észrevételekre reagálni, hanem gazdaságosabbá is tudták tenni az üzemeltetést. Kászonyi Károly utalva a kormányzati elvonásokra és a késlekedő belvárosi turisztikai fejlesztésre, reményét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy jövőre több állami támogatás érkezik Vácra. Jess Kinga összefoglalójában kiemelte a főtéri kamerarendszer beüzemelését, amivel biztonságosan távol lehet tartani az autókat a forgalomtól elzárt övezetekben. A belváros képviselője kiemelte, hogy új szemétgyűjtőket helyeztek ki a közterületekre, valamint a könnyebb kétoldalú kommunikáció megteremtésére a körzetnek saját Facebook csoportot hozott létre.

Jess Kinga önkormányzati képviselő 2 vk., Összefogás Vácért
A vasútállomáson is történtek változások. A régóta gazos terület kitisztításra került, így mintegy 400 nm-en parkolásra van lehetőség, mert mart aszfalttal terítette be a műszaki személyzet. Nagyon fontos útjavítás valósult meg a Honvéd utca és Csányi körút kereszteződésében, ahol kátyúk voltak és a nagy forgalom miatt nagyon kijárt volt az út. Ennek a javítása is megtörtént a Közúttal történt megegyezés eredményeképpen.

Jess Kinga szerint javult a belvárosi zöldterületek karbantartása a Duna-parton és a főtéren. A képviselő a város kirakatának nevezte a körzetét, amivel az idelátogatók először ismerkednek meg, ezért turisztikai szempontból is kiemelt jelentőségű a terület összképe és az itt zajló kulturális események színvonala. Jess Kinga említést tett a Márvány tér tervezett felújításáról, és a lakosság további aktív közreműködését kérte a problémák feltárásában és a feladatok megoldásában. Inotay Gergely a hármas körzet képviseletében elsőként az útfelújításokról tett említést. Ezzel kapcsolatban kiemelte, a tárgyalások során sikerült elérni, hogy a különböző aszfaltbontással járó közművezeték-javítások után a teljes burkolat cserére kerüljön, ami az elmúlt időszakban több utcában is megtörtént.

Inotay Gergely önkormányzati képviselő 3 vk., Összefogás Vácért
A belváros több utcájának kátyúzása megtörtént, ilyen volt a Petőfi utca, az Ady Endre sétány, ahol a járda szegélykövezése is megtörtént még az év elején. Részleges kátyúzások voltak a Budapesti főúton, a József Attila sétányon, a Káptalan, a Tragor, a Báthori utcákban, valamint a Szent Miklós téren. A DMRV beruházásaként megújult, tegnap készült el az aszfaltozás befejezésével a Tímár utca teljes felülete. Itt a szerződésünk értelmében az útpályát teljes szélességében kellett újra burkolni a vállalkozónak. A munkálatok sajnos elhúzódtak, ezért elnézést kérek mindenkitől, akit érintett, de erre nem volt ráhatásunk. Tegnap örömmel láttam, hogy az utolsó szakaszon is befejeződött az útburkolat helyreállítása.

Több belvárosi utcában is megújult a járda, és hamarosan folytatódik az útfelújítás az Attila utca burkolatcseréjével, és új parkolóhelyek is létesültek a Szent Miklós téren és a Konstantin téren - mutatott rá az alpolgármester. Hozzátette: az évek óta időszerű gallyazást és a komolyabb metszési munkálatokat is elvégezte a kertészet a Budapesti főúton, a Petőfi utcában, a Farkasfalvi utcában, valamint az Ady Endre sétányon. Inotay Gergely végül megköszönte a Tavasz utcai lakóknak a területrendezés érdekében tett erőfeszítéseiket.


Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.