ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


Kiállításon láthatók a WeLoveVác nyertes fotói
Feltöltötte esaniko - kedd 12 január 2021 - 09:18:05
Péntektől a Lyra Könyvesház galériájában tekinthetők meg a váci Tourinform iroda első fotópályázatának nyertes alkotásai. A háromtagú zsűri által elbírált képek profi és amatőr alkotók pályamunkái, a díjazott, és az apró kiállítóhelyen most közszemlére tett képek mintegy 450 fotóból lettek kiválogatva. A tárlatot Matkovich Ilona polgármester nyitotta meg, aki online is követhető köszöntőjében úgy fogalmazott: a beküldött munkák nagy számából kiderül, hogy nagyon sokan érzékenyek Vác szépségeire, és az ő egyedi látásmódjukon keresztül újra fel lehet fedezni a város természeti és épített kincseit.

A Tourinform iroda által meghirdetett WeLoveVác címet viselő fotópályázat várakozáson felül megmozgatta a városi fotográfusok fantáziáját, profik és amatőrök küldték be legjobbnak talált képeiket, amelyeken a város építészeti és környezeti értékeit mutatták be egyedi látásmódjuk segítségével. A zsűrizett alkotások legjobbjaiból pénteken nyílt tárlat, melynek rendhagyó megnyitóját online követhették az érdeklődők.

Jess Kinga, galériatulajdonos
Különleges időket élünk, ez a megnyitó sem a megszokott módon zajlik. Jó hír az érdeklődőknek, hogy egy hónapig meg lehet nézni a könyvesházban nyitva tartási időben. Úgy hallottam, hogy rendkívül nagy érdeklődés övezte ezt a pályázatot, és most, itt a könyvesházban, itt a Torony galériában megnézhetjük egy hónapiga díjazott fotókat.

A kiállítást Matkovich Ilona polgármester nyitotta meg, aki azt mondta, a rendkívüli helyzetben a megszokottól eltérően kell megszervezni a hasonló közösségi élményeket, de a pályaművek nagy számából kiderül, hogy a korlátozások ellenére is nagy érdeklődés mutatkozik a kulturális események megrendezésére.

Matkovich Ilona polgármester, Vác
Jó látni a különböző helyeket, hangulatot és látásmódot, amiként minden alkotás egyedivé válik. Látni az olyan képeket, amelyek a jól ismert helyszíneken készültek, hiszen akár nap, mint nap elmegyünk mellette, de mégis olyan szögből ábrázolja, hogy rácsodálkozunk: micsoda szépség vesz körül minket.

A járványhelyzet miatt csak néhány díjazott tudott megjelenni a kiállításmegnyitón, ők a polgármestertől vehették át az alkalomra készített elismerő oklevelet. A kiállítás a Lyra Könyvesház emeleti galériájában február 4-éig nyitva tartási időben ingyenesen látogatható.


Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.