ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


Döntések a költségvetésről, ingatlanokról és köztéri alkotásokról
Feltöltötte esaniko - hétfő 22 február 2021 - 08:44:01
Csütörtökön az érvényben lévő felhatalmazás alapján a polgármester hozta meg azokat a döntéseket, melyeket normál esetben a testületi ülésen tárgyaltak volna a képviselők. A döntéshozatalnál most is jelen voltak az alpolgármesterek és a jegyző is. Matkovich Ilona a határozatok rögzítését megelőzően kikérte a képviselő-testület és a bizottságok tagjainak véleményét is- közölte honlapján a városháza.

A városi költségvetés megalkotásához Matkovich Ilona előzetesen javaslatokat kért be a döntéshozóktól, és írásos szavazatukat is kérte a büdzsé elfogadása kapcsán. A költségvetést az Összefogás Vácért szövetség egyhangúlag támogatta, a kormánypárti és az ellenzéki képviselők azonban nemet nyomtak a virtuális szavazásra.A polgármester közel száz döntése között szerepelt két lakbérrel tartozó bérlő részletfizetési lehetőségének biztosítása, illetve két bérleti jogviszony meghosszabbítása mellett négy lakás bérlőjének kijelölése az érvényes pályázatok alapján. A további ingatlanügyekben hozott döntések között van, hogy nyílt pályáztatás után a főtéri volt Pikmajer üzletnek új bérlője lesz, valamint több főtéri üzlethelyiség bérleti joga is meghirdetésre kerül. Módosítva lett a vagyongazdálkodásról szóló rendelet, így a városi ingatlanok eladása során az értékbecslésben megállapított árnál magasabban összegben is meghatározható a minimál ár.
Rendelet született a személyes gondoskodást nyújtó szociális és gyermekjóléti ellátások igénybevételéről és a fizetendő térítési díjakról, melyek esetében sem új díj bevezetésére, sem a meglévők emelésére nem került sor. A Bölcsődék és Fogyatékosok Intézményének igazgatói feladatkörére meghallgatást követően öt éves időtartamra Sívóné Cseh Katalin kapott megbízást. Az elképzelések szerint az önkormányzat alkotásokat vásárol a főleg gerillaszobrairól híres, és Vácon lakó Kolodko Mihály képzőművésztől, és azokat a város forgalmas közterületein állítja majd ki. A városi költségvetés fontosabb kérdéseiről a későbbiekben számol be az ES televízió.


Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.