ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


Újabb sajtótájékoztató patika ügyben
Feltöltötte e107 - hétfő 30 július 2007 - 17:10:32
Bár elmondása szerint nem tervezte, pénteken újabb sajtótájékoztatót tartott dr. Illés Péter, a Pharmadose Kft ügyvezető igazgatója. Mint ismeretes, ez a cég nyerte meg korábban a váci kórház patika tenderét, az erről szóló döntést azonban a közbeszerzési döntőbizottság nemrégiben megsemmisítette. Illés Péter úgy fogalmazott, azért fordult ismét a sajtó nyilvánosságához, mert szerinte nem kapott kielégítő válaszokat egy héttel ezelőtt feltett kérdéseire.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Mint arról már híradónkban beszámoltunk, az ügyvezető igazgató arra volt kíváncsi, milyen kapcsolat fűzi Ferjancsics Lászlót illetve Fördős Attilát ahhoz a Hospinvest Rt-hez, amely szerinte folyamatos támadásaival szerepet játszott a közbeszerzési eljárás meghiúsulásában. Érdeklődésünkre, miszerint a városi képviselők esetleges érintettségét bármilyen dokumentummal alá tudja-e támasztani, Illés Péter úgy felelt, ha eljön az ideje, a kezükben lévő bizonyítékokat természetesen a nyilvánosság elé tárják. Az ügyvezető azzal kapcsolatban, hogy mi volt az oka, hogy a közbeszerzési döntőbizottság a pályázat végeredményét megsemmisítette, híradónknak elmondta: a döntés nem azért született, mert cégük nem rendelkezett megfelelő referenciával a pályázathoz, sőt annak meglétét a közbeszerzési döntőbizottság is egyértelműen leszögezte határozatában. Az ügyvezető igazgató hozzátette, ha a Pharmadose Kft nem rendelkezett volna megfelelő referenciával, akkor 5 évre eltiltották volna őket mindennemű közbeszerzési eljárásban való részvételtől.

Dr. Illés Péter, ügyvezető igazgató, Pharmadose Kft.
"Nem ez volt a probléma. Az igazolás, amely ezt igazolta, annak a módjában volt egy eljárási hiba a döntőbizottság szerint. Vagyis, hogy az önkormányzat ezt a kétéves referenciát milyen módon igazoltatta a céggel. Ebben a folyamatban, egy eljárási hibát talált a döntőbizottság, amely véleményünk szerint nem állja meg a helyét. Ott nem volt eljárási hiba, a döntőbizottság mégis így határozott."


Azaz megsemmisítette a végeredményt és ráadásként 3 millió forint bírságot szabott ki az önkormányzatra. A döntéssel továbbra sem értenek egyet, de Illés Péter megerősítette, az esetleges bírság kifizetését a cég magára vállalja. Fördős Attila egyébként az újabb sajtótájékoztatóra korábbi reakcióját ismételte meg híradónknak. Úgy fogalmazott, nagyon szívesen válaszol dr. Illés Péternek, ha ő is elmondja, milyen kapcsolat van Jancsi és Juliska és őközötte.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.