ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


Váci sztorik. Iskolásoknak hirdetett pályázatot a Sajdik Gyűjtemény
Feltöltötte esaniko - csütörtök 28 október 2021 - 10:35:46
Váci sztorik címmel hirdetett képalkotó pályázatot a Sajdik Gyűjtemény. Az általános és középiskolás diákok rajzait, fotóit, festményeit, esetleg kisfilmjeit megversenyeztető vetélkedőben arra kíváncsiak a szervezők, hogy a fiataloknak mit jelent Vác, milyennek képzelik el a jövőben, vagy melyek a kedvenc részleteik a városban. A pályaműveket a Pannónia Házban található kiállítóhelyen lehet leadni, a digitálisan készített alkotásokat pedig a mesterborbala©gmail.com címre kell eljuttatni november 22-éig.

Szabadon választott technikával készített fotót, rajzot, festményt, vagy akár kisfilmet is be lehet küldeni arra a pályázatra, amit a napokban hirdettek meg a Sajdik Gyűjtemény munkatársai. Mester Borbála művészeti vezető a Híradónak elmondta, az eseményt az évvégi ünnepekhez igazították, ami december első három hétvégéjén zajlik majd Váci Art Advent címmel.

Mester Borbála művészeti vezető, Sajdik Gyűjtemény Vác
Arra vagyunk kíváncsiak, hogy a gyerekek, illetve a középiskolás nagyobb gyerekek hogyan látják a várost. Lehet választani akár kedvenc épületet, vagy egy élményt, vagy, hogy hogyan képzelik el Vácot a jövőben. Tehát minden olyan alkotást szeretettel várunk, ami váci indíttatású.

Aki rajzol, vagy fest, az A/6-os mérettől A/3-asig terjedő méretben gondolkodhat, a kisfilmeknek pedig nem kell hosszabbnak lenniük 60 másodpercnél. A digitális alkotásokat névvel ellátva a mesterborbala©gmail.com címre kell feltölteni, a rajzokat és festményeket pedig személyesen lehet bevinni a Sajdik Gyűjteménybe a nyitva tartási időben, keddtől vasárnapig 10-17 óráig.

Mester Borbála művészeti vezető, Sajdik Gyűjtemény Vác
Igazából nincs elképzelésünk, hogy mit várunk. Azt szoktuk mondani, hogy szeretnénk meglepődni, meg örömmel látni a képeket. A másik szempontunk az volt a pályázattal kapcsolatban, hogy szeretnénk minél több fiatalt bevonzani a múzeumba, aminek az egyik eszköze már hónapok óta működik, ez a múzeumpedagógia. Ezzel a pályázattal úgy látjuk, hogy minél több gyereket sikerül elcsábítani ide a falak közé, ezen keresztül Sajdik Ferenc művészetét is megismerik.

A pályaműveket háromtagú zsűri: Debreczeni Zsófia festőművész, Bócz Péter rajztanár és Lakatos Ádám magyartanár értékelik majd, az eredményhirdetés pedig december 3-án délután négykor, a Váci Art Advent nyitóeseményén lesz a Sajdik Gyűjteményben, ahol minden résztvevőt ajándékkal várnak majd a szervezők.


email to someone   Nyomtatóbarát változat  

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.