ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


Csörögi könyvtár átadás
Feltöltötte e107 - hétfő 06 augusztus 2007 - 16:36:15
Csörögben társadalmi munkában készült el a Művelődési Ház épületegyüttesének és környezetének a felújítása, melynek nyomán itt kapott helyet a könyvtár és a védőnöi szolgálat is. A rekonstrukció során a helyiek igencsak kitettek magukért, kompenzálva a település szűkös anyagi lehetőségeit. Az épület szerény de rendezett képet mutat, hivatalos átadását péntek délután tartották a településen.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

A most rendbe hozott épület nagy jelentőséggel bír Csörög életében, hiszen évtizedekig volt meghatározó szereplője az itteni oktatásnak. 1981-ben aztán, mint iskola megszűnt létezni, az épület állapota az idő előrehaladtával egyre csak romlott. A helyiek azonban úgy döntöttek összefognak, és nagyrészt társadalmi munkában megmentik a közel száz éves létesítményt. Az omladozó falak és a bedőlt tető helyett pedig most egy kulturált művelődési ház és könyvtár áll, melyet eredeti funkciói mellett klubhelyiségnek, internetszobának, vagy házasságkötő teremnek is használhatnak a település lakói.

Hegedűsné Kripák Ildikó polgármester, Csörög
"A teljes tetőszerkezetet kicserélték, csak a szarufák maradtak. Kívül belül egy teljes rekonstrukció, festés, mázolás, burkolás, lábazat, faereszcsere. Szinte minden kicserélődött, volt hogy új anyagra, volt, hogy régi anyagra."


A teljes berendezés is főként adomány, a polcokat és a könyveket például a váci könyvtártól kapták a csörögiek. A pénteki avatóünnepségen a felújításban segítséget nyújtó településeknek, vállalkozásoknak és magánszemélyeknek ajándékkal köszönte meg a közreműködést az önkormányzat, a helyieket pedig neves művészek örvendeztették meg e jeles alkalomból. A hirtelen támadt széllel és esővel dacolva fellépett többek között Babják Annamária színművésznő, Vincze József zeneszerző, dalszövegíró, illetve Balogh József klarinétművész.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.