ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


Vác több utcájában is változik a szemétszállítás időpontja
Feltöltötte esaniko - kedd 11 január 2022 - 08:27:44
A megszokotthoz képest a Vác több utcájában is változik a szemétszállítás rendje, ami azt jelenti, hogy más napon viszik el a kihelyezett hulladékot. A lakótelepi tárolók esetében marad a heti két ürítés, az ingatlanok elé kihelyezett edényzetet pedig ezentúl is egyszer viszik majd, azonban az új szolgáltató az útvonalak átszervezése miatt február 1-től több esetben is más napokon teljesíti a szállítást. A Duna-Tisza közi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. a közterületi szelektív hulladékgyűjtő szigetek felszámolását is tervezi, a változásokról egyébként január 19-én, szerdán este tartanak lakossági fórumot a művelődési központban.

Február elsejétől Vácon, az ezekben az utcákban lakóknak (Beniczky, Edison, Pálffy, Rózsa,)már nem a megszokott csütörtöki napon kell kihúzniuk az ingatlanjaik elé a tárolóedényeket, hanem pénteken, ugyanis ekkor visz majd el a kommunális hulladékot az új szolgáltató.A Duna-Tisza közi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. jelenleg is a logisztikai átszervezéseken dolgozik, azonban nem mindenhol változtat a szemétszállítás időpontján, például a Kossuth Lajos utcában továbbra is hétfőn viszik majd a szemetet. Egyelőre még nem tudni, hogy az új beosztás szerint változnak–e a szelektív zsákos begyűjtési napok, az új szolgáltató azt viszont már közölte, hogy marad páros héten a műanyag –papír begyűjtés, míg páratlan héten, április 11-től a zöldhulladék gyűjtése zajlik majd.
-Szigorodik a kommunális hulladék elszállítása. Csak az érvényes matricával ellátott edényzetet ürítik, a mellé kirakott holmikat –kivéve, ha az nem szelektív hulladék és nem átlátszó zsákban van- nem szállítja el a regionális cég. Érdemes tehát figyelni a számlát kiállító NHKV leveleit, ebben lesz majd a 2022-es matrica, amit az év eleji számlákkal együtt küldenek a lakosság postaládáiba, és amiket ki kell ragasztani az edényzetekre. Akinek nincs érvényes matricája, az például a váci Zrínyi utcai ügyfélszolgálaton tud igényelni utólag, amennyiben rendelkezik az NHKV-felé befizetett csekkel.
A DTkH várhatóan felszámolja a közterületi szelektív hulladékgyűjtő szigeteket, ezeket ugyanis sokan illegális lerakónak tekintik. Mivel már nem az önkormányzat végzi a szemétszállítást, a regionális szolgáltató pedig nem viszi el a feketén lepakolt holmikat, ezért egyre áldatlanabb állapotok kezdenek kialakulni a szelektív szigetek körül. A helyzet megoldását a szigetek felszámolásában látja a szolgáltató, a problémát pedig a hamarosan megnyíló hulladékudvarral kezelné. Itt viszont majd csak azoktól vesznek át térítésmentesen kidobásra szánt holmikat, akik a hulladékszállítási kuncsaftkörhöz tartoznak, tehát rendelkeznek befizetett számlával. A február 1-től életbelépő változtatásokkal kapcsolatban tájékoztató lakossági fórumot is szervezett a regionális szolgáltató, amire január 19-én, szerdán, a váci művelődési központban kerül sor.


email to someone   Nyomtatóbarát változat  

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.