ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


Folytatódik a fák visszavágása
Feltöltötte esaniko - csütörtök 13 január 2022 - 08:20:34
A városban terv szerint folytatódnak a favisszavágások, ezeknek elsődleges célja a növények fiatalítása, továbbá a közlekedésbiztonság fenntartása- tájékoztatta a Híradót a munkák elvégzéséről szinte egy időben Ferjancsics László alsóvárosi, és Tótváradi-Nagy Bence deákvári képviselő. Az időjárás kedvező a fametszésekhez, a városi kertészet teleszkópos kézi fűrésszel, ahol pedig szükséges, emelőkosaras jármű segítségét is igénybe véve végzi a gallyazásokat.

A közterületen álló fák visszavágása zajlik a napokban városszerte. Többéves lemaradást követően tavaly kezdődött a növények rendbetétele az Alsóvárosban, a kosaras kocsi így jutott el a Kötő és a Nagymező utcába, valamint a Csányi körútra és a Damjanich térre- mondta el a Híradónak Ferjancsics László. A munka idén is folytatódik, ez főleg azokat a fákat érinti, amelyek épületekhez érnek, vagy parkolóhelyekre lógnak, közvilágítási lámpákat takarnak ki, illetve fiatalításra szorulnak. Az elmúlt napokban a Csányi körút tízemeleteseinél és a Damjanich utcában vágtak vissza fákat, de kora tavaszig ilyen munkákra fog sor kerülni még a Kötő utcai garázsoknál, a Rádi úti lakótelepen, a Damjanich téren a tiszti házaknál, valamint a Magyar utcai patika környezetében és a Damjanich utcában, az ott található hajós játszótérnél is-tette hozzá a körzet képviselője. Deákváron a múlt héten a Szederfa soron történt űrszelvényezés és ifjítás, a városi kertészet dolgozói a héten a templom környékén folytatták a fák visszametszését.

Tótváradi-Nagy Bence önkormányzati képviselő, Összefogás Vácért

Fontos kertészeti munkák kezdődtek Öreg-Deákvár utcáiban. Megkezdődött a vegyes faállomány gallyazása. Többek között a Fekete utca bizonyos szakaszain, a Lehár Ferenc úton, itt, a Vörösmarty téren, vagy éppen az Eperfa utcában illetve a Somogyi utcában. Ezen fák visszavágásának két oka van. Az egyik az az, hogy a lombkorona rendkívül közel van a lakóházak falához, illetve az autók és a gyalogosok útvonalához, a másik indok pedig az, hogy a fák hosszabb élettartamának érdekében szükséges a visszavágásuk, illetve visszaifjításuk.

Ezekkel a munkákkal párhuzamosan sövényirtás zajlott a Kis utcai lépcsősor mellett, illetve a tél elején lehullott avar begyűjtése is folytatódott- tette hozzá Tótváradi-Nagy Bence.

email to someone   Nyomtatóbarát változat  

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.