ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


Park viseli Regőczi Atya nevét Vácon. A Névadományozási Munkacsoport javaslatát támogatta a testület
Feltöltötte esaniko - kedd 28 június 2022 - 08:51:32
Nyugvópontra juthat a politikai színezetet kapott közterület elnevezés ügye. Mint ismert, a fideszes Pető Csilla képviselő indítványozta, hogy Regőczi István atyáról közterületet nevezzenek el Vácon. Mivel azonban még a korábbi Fidesz-KDNP többségű testület hozott egy határozatot, miszerint elhunyt személyről csak a halálát követő 20 év után lehet csak közterületet elnevezni, ami alól a polgármester indítványa adhat felmentést, Matkovich Ilona tudta a napirendet előterjeszteni. A közterület átnevezés szakmai előkészítését a Névadományozási Munkacsoport az elmúlt hónapokban elvégezte, mely szerint a névváltozás a lakosságot nem érinti, ugyanis a Rákóczi téren található Regőczi Kápolna előtti területet javasolták Regőczi parkká átnevezni. Pető Csilla nem támogatta a döntést, de a testület többsége elfogadta a Névadományozási Munkacsoport javaslatát.

Pető Csilla képviselő Fidesz
Ugye az önkormányzati rendeletben csak a közterület van szabályozva. Parkok elnevezésére szabályozásra jelenleg nincs. Tehát a Lehotka park, Munkácsy park amire jelenleg polgármester asszony utal az majdnem hogy szájhagyomány útján parkosítás vagy elnevezés tehát lekezdjük annak hívni és attól vállik parkká én azt gondolom hogy ez egy kimondottan méltatlan megoldás erre vonatkozóan hogy ezt a közterületet Regőczi atyáról parkká nevesítsük.

Matkovich Ilona polgármester Vác
Én javasoltam a parknak az elnevezését Regőczi István atyáról, én azt gondolom ez sokkal méltóbb megoldás minthogy a Kórház utcát, a börtön melletti kis utcát neveztük volna el. Én ezt nem érzem méltatlan megoldásnak. Viszont hozzá kell tegyem, én csak az indítványozó vagyok. Van egy névadományozási munkacsoport és az dönti el, hogy hogyan történjen ez meg. Én úgy tudom, hogy ennek meg lesz a jelölése is.


email to someone   Nyomtatóbarát változat  

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.