ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


Megkezdték a váci múmiákról szóló film forgatását
Feltöltötte esaniko - csütörtök 30 június 2022 - 08:36:36
Megkezdték a váci múmiákról szóló film forgatását Vácon. Mint ismert Kiss- Stefán Mónika rendező-producer tavaly szeptemberében jelentette be egy sajtótájékoztatón, hogy a Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával film készül a Fehérek templomában 1994-ben megtalált leletegyüttesről. Az első forgatási napon a Konstantin téren, a főtéren, illetve a siketek intézetében dolgoztak a filmesek.

Fénytechnikai eszközöket helyeznek át a következő jelenethez a váci múmiákról szóló film stábjának tagjai, a huszárokat pedig már a ruhások felöltöztették a dóm téren. Hétfőn kezdték meg a Fehérek templomában közel a 30 éve felfedezett múmiákról szóló film forgatását, legalább is a váci jelenetek felvételét.

Kiss-Stefán Mónika rendező

Június 27-én kezdtük el a forgatást, 20 napon át forgunk, főként váci helyszíneken. én igyekeztem törekedni, hogy mivel itt történt ez a fantasztikus esemény, hogy megtalálták 1994-ben ezt a fantasztikus nagy számú múmia kollekciót ezért arra gondoltam, hogy az eredeti helyszíneket fogjuk használni .

A történet alapját maga a leletegyüttes, illetve annak feltárása adja. Kiss-Stefán Mónika elmondta három éve, amikor a forgatókönyv megírásába kezdtek több szakértőt is, köztük váci a Tragor Ignác múzeum kollégáit is bevonták a munkába. Bár a film jórészt fikció,valós alapokra épül, ezért azt szerették volna, ha a több idősíkban játszódó történet hitelesen jelenik mega moziban.

Kiss-Stefán Mónika rendező

Mindenképp történelmi hűségre törekszünk, tehát azzal szerettem volna megfogni a nézőket. A gyönyörű jelmezekkel a díszletekkel a fantasztikus színészekkel és storyba tettünk bele műkincsarablást titkokat és egy olyan szereplőt akiről nem tudjuk ki ő, honnan van, mi az ős ezerepe mit csinál és hová lyukad ki a történet és az egész a leges legvégén fog kiderülni. Úgy írtam meg a forgatókönyvet, hogy azt szerettem volna, hogy azt érezze a néző, hogy ezt még egyszer meg kell nézzem.

Reviczky Gábort ottjártunkkor épp Sándor atya szerepét öltötte fel, de a következő napokban Kamarás Iván is forgat majdVácon, aki Trokán Nórával antropológustalakíta
filmben.


email to someone   Nyomtatóbarát változat  

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.