ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


A fák locsolására kérik a lakosokat
Feltöltötte esaniko - hétfő 04 július 2022 - 08:52:04
Még áprilisban ültették el civilek a város közterületein azt a 100 facsemetét, amelyeket egy hulladékhasznosítással foglalkozó cég ajánlott fel a Bagolybükk Környezet- és Természetvédelmi Egyesületnek. Akkor a Híradó beszámolt róla, hogy a fák gondozásában a lakosság segítségét is kérték, de a nagy melegben most úgy tűnik, kevesen tettek eleget a felszólításnak. Naponta egy-egy vödör vízzel pedig meg lehet óvni a kiszáradástól a fiatal fákat, amik megerősödve később nemcsak árnyat adnak, de a környezetet is szebbé teszik- fogalmazott Jess Kinga. A képviselő most ismét a nyilvánossághoz fordult, hogy megmentse a nemrég elültetett csemetéket.

A mélygarázs felszínén a tikkasztó hőség ellenére szemmel láthatóan jó állapotban vannak az áprilisban elültetett facsemeték. Ezeket Jess Kinga fogadta örökbe, vagyis naponta meglocsolja őket, ami a jelentős szárazság miatt elengedhetetlen. Legalább addig kell öntözni a fiatal fákat, amíg nem eresztenek olyan mélyre gyökereket, ahonnan az aszályos időszakban is megfelelő mennyiségű vizet tudnak felvenni. A képviselő erre buzdítja a lakosokat és tulajdonosokat is, akiknek az üzlete közelében a fákat elültették.

Jess Kinga önkormányzati képviselő, Összefogás Vácért
Ezek a fák jól láthatók, körbe vannak karózva és szalagozva. Az erős nyári felmelegedésben a kertekben is intenzívebben locsolunk ebben az időben, és erre van szükség a közterületeken is. Szeretném a lakosságot kérni, kiemelten az idén elültetett facsemeték locsolására. Eddig jól alakult az időjárás, minden héten volt eső, a hőségben azonban pótolni kell a hiányzó nedvességet. Ehhez kérjük a lakosság tevékeny részvételét, hogy sok évig velünk legyenek ezek a fák, és jótékony hatásukkal a városi életet kellemesebbé tegyék.

Az önkéntesek munkáját a nehezebben megközelíthető helyeken a Városfejlesző munkatársai is segítik, akik a közterületen karbantartott növények mellett a csemeték locsolásáról is gondoskodnak.

Rozmaring Sándor önkormányzati képviselő, Összefogás Vácért
A városfejlesztő folyamatosan locsolja, de még ez sem elegendő, úgyhogy döntöttünk a közeljövőben, az éjszakai műszakban fognak látni locsolóautót, tehát ilyen tartállyal ellátott locsoló autót, amely folyamatosan locsolja a fákat, de bárki bármely fát meglocsolja, csak jót tesz vele, ezeket a fákat nem lehet túllocsolni. Úgyhogy köszönöm mindenkinek, aki közreműködik a fák locsolásában, mi ígérjük, hogy mi ezt a feladatot meg fogjuk oldani, mert a fák érdekében úgy érezzük, hogy ezt meg kell tenni.


email to someone   Nyomtatóbarát változat  

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.