ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


Idén átadják a váci McDonald’s-ot . Az extrémpályát és a kosárpalánkokat a Földváry téren állítják fel.
Feltöltötte esaniko - kedd 02 augusztus 2022 - 09:07:18
Zajlik a Diadal téri McDonald’s épületének kialakítása. Több évtizede húzódott Magyarország legnagyobb étteremhálózatának letelepedése Vácon, a mostani városvezetés viszont úgy döntött, zöld utat enged a fiatalok körében töretlen népszerűségnek örvendő gyorsétterem megnyitásához.

Szinte alig van nagyobb város Magyarországon, ahol nem található McDonald’s. Az ország 29. legnagyobb települését, Vácot is körbe lőtte már az amerikai gyorsétterem-hálózat: Újpest mellett Gödöllőn, Dunakeszin is van üzlete a McDonald’snak. Az elmúlt évtizedben már többször téma volt, hogy a városban hol kaphatna helyet a gyorsétkezde, a mostani testület többsége végül úgy döntött, a Diadal téri benzinkút mögötti területet értékesíti a gyorsétterem-hálózat számára.

Kiss Zsolt alpolgármester Vác

ez egy nagyon régi vágyálma volt a váci fiatalságnak, még amikor én fiatal voltam, már akkor szóba került, mennyire jó volna, ha Vácon lenne McDonald’s. Nagyon sok tárgyalást folytattak elődeink is, korábbi városvezetők is ezzel kapcsolatosan, több helyszín is több alkalommal felmerült. Most a McDonald’s keresett meg minket, hogy szeretne Vácon egy új egységet telepíteni.

A területet 100 millió forintért vásárolta meg a McDonald’s, mely bevételt a város további fejlesztésekre fordít majd. Az itt elbontott extrém gördeszkapályát, illetve a kosárpalánkokat a Földváry lakótelep más pontján állítják fel. A gyorsétterem a tevékenysége és az ingatlanja után is adót fizet majd az önkormányzatnak - mondta az alpolgármester, de fontos szempont, hogy a lakótelep környéke esztétikailag is igényes szolgáltatással bővüljön- tette hozzá.

Kiss Zsolt alpolgármester Vác

én azt várom ettől beruházástól, hogy Alsóvárosnak egy új találkozási pontja lesz. A legtöbb McDonald’s bárhol, ahol járunk az országban, egyfajta gyűjtőpontként is működik a fiatalok részére. A legtöbb McDonald’s egy igényes kialakítást kap a környezetében is, mi erre nagyon odafigyeltünk, komoly kerttervvel rendelkezik a McDonald’s, erre a területre fásítással kerttervvel, játszótérre . Úgy gondolom, úgy fognak ide lejárni családok is, hogy itt találkoznak és mennek tovább a liget felé, vagy a Dunapart felé.

A McDonald’s korábbi közleménye szerint a „Jövő Élménye” koncepciónak megfelelően épített új autós egységnél kiemelt szerepet kap az innováció és a digitális fejlesztés, a fenntarthatóság, illetve a kiszolgálás személyességének megőrzése. Érintőképernyős rendelésfelvevő és digitális drive is várja majd a vendégeket-írják. A váci meki a tervek szerint már idén megnyitja a kapuit a fogyasztók előtt.email to someone   Nyomtatóbarát változat  

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.