ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


Távhővezetéket cserélnek a Szent István téren a buszpályaudvar bejáratánál. A munkát a járatok szünetében, csak éjszaka tudják elvégezni.
Feltöltötte esaniko - csütörtök 11 augusztus 2022 - 14:07:46
Zajlik a váci Szent István tér, ismertebb nevén a Márvány tér felújítása. A térrekonstrukció részeként a Váci Távhő Kft. egy elöregedett csővezetékpárt vált ki modernebbre, aminek részeként augusztus 11-én csütörtökön éjszaka hangos munkavégzésre számíthatnak a környéken lakók- hívja fel a figyelmet az önkormányzati cég.

A Márvány téren dolgoznak a szakemberek, az esővízcsatornákat és az egyéb kábelvezető csöveket derítik fel, illetve tisztítják ki, mielőtt az új járófelület a helyére kerülne. A területet elzárták a forgalom elől, ezt az alkalmat használja ki a Váci Távhő Nonprofit Közhasznú Kft, mert a járda alatt 40 éve lefektetett távhővezetéket akarja kicserélni modernebb hőszigetelt csövekre. Problémát jelent azonban az úttest alatti szakasz kiváltása, ugyanis ezen a részen hajtanak be az autóbuszok a pályaudvarra, ezért a munkát csak éjszaka, az utolsó járat beérkezése után tudják megkezdeni.

Völgyesi Viktor ügyvezető igazgató

A Volán pályaudvar zavarása nélkül a menetrend csak azt teszi lehetővé, hogy ezeket a munkálatokat éjszaka végezzük el, éppen ezért csütörtökön 00.00. órától 03.50.-ig éjszakai munkavégzést fogunk végezni. A kivitelező átvágja az Erzsébet utcai útszakaszt és egy acéllemezzel fogja lefedni, hogy a pályaudvar forgalma biztosítva legyen a későbbiekben is.

A jelentős zajjal is járó munkáról a környéken lakókat szóróanyagokkal értesítették ki, de plakáton is jelezték a csütörtök éjszakai munkavégzést. A kivitelező elmondta, a gödör visszatemetése és az aszfaltozás nem jár már jelentős zajjal, amit szintén a járatok közötti időben tudnak elvégezni. A 125 milliméter átmérőjű vezetéket 85 méteren cseréli ki az önkormányzat tulajdonában lévő Váci Távhő Kft. A cég a munkálatokra önerőből 37 millió forintot biztosít.


email to someone   Nyomtatóbarát változat  

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.