ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


Sződligeti ünnepség
Feltöltötte e107 - kedd 21 augusztus 2007 - 12:03:29
Kétnapos ünnepséggel köszöntötték Sződligeten Szent István királyt és az államalapítást. A programok tegnap délután indultak a Nosztalgia part projekt részeként a településre érkezett két villamos avatásával, majd a község hivatalosan is testvérvárosi szerződést kötött Csíkszentdomonkos településsel. Ma egy ökumenikus istentiszteletre került sor a főtéren, majd átadták a Sződligetért emlékplakettet. Idén e rangos elismerésben Hajdú Tiborné részesült, aki a helyi Női Nyugdíjas Klub vezetőjeként és a Sződligeti Szupernagyik oszlopos tagjaként tett sokat a község közösségéért.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Mint már arról korábban beszámoltunk, a most felavatott villamosok kedden érkeztek meg Sződligetre, hogy ott elsősorban turisztikai célokat szolgáljanak majd. A két szerelvény egy szabadidő park részét képezi, a kocsikat tegnap délután Bábiné Szottfried Gabriella polgármester, és Bóth János, a település országgyűlési képviselője adta át hivatalosan a település lakóinak.

Bábiné Szottfried Gabriella polgármester, Sződliget
"Amikor a jelenlegi képviselő-testület letette az esküjét, megalkotta ciklusprogramját, egyetértettünk abban, hogy a Duna parton történnie kell valaminek. Valaminek, ami bekapcsolja ezt a szépséges területet a község, a térség, és ne legyünk kishitűek, még akár az ország vérkeringésébe is."


A Nosztalgia part első üteme tehát elkészült, mint az átadáson kiderült a beruházás befejezését a falunapra időzítik majd Sződligeten.

Dr. Bóth János országgyűlési képviselő
"A méltó ünnepléshez, ahol lehetséges, a cselekvő önkormányzatok különböző intézményeket avatnak, rendezvényeket tartanak. A sződligeti avatást is ennek tudom be. Mint a Dunakanyar Térségfejlesztési Tanács alelnöke örülök annak, hogy a regionális kerékpárút gazdagodik egy ilyen lehetőséggel."


Egyenlőre ugyanis a kiszolgáló létesítmények sok helyütt még hiányoznak, ezért minden olyan beruházás, amely a Duna partot gazdagítja, nagyon fontos a térség számára. A két napos ünnepség tegnap a testvérvárosi szerződés aláírásával, kulturális programokkal, és tűzijátékkal folytatódott, a mai délelőttön pedig ökumenikus istentiszteletre, a Sződligetért emlékplakett átadására, illetve az új kenyér megáldására került sor.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Hozzászólások: 10 email to someone   Nyomtatóbarát változat  

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.