ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


Sződi óvodabővítés
Feltöltötte e107 - csütörtök 23 augusztus 2007 - 16:18:11
Új szárnnyal bővült Sződön a napköziotthonos óvoda, a már meglévő épületrész pedig kívülről és nagyrészt belülről is megújult a beruházás során. A munkák idén februárban kezdődtek meg, a hivatalos átadóünnepséget pedig augusztus 20-án tartották a községben. A bővítés nyomán egy tornaszobával, egy csoportszobával és több irodával, illetve kiszolgálóhelyiséggel gazdagodott az intézmény. Ezzel szeptembertől megszűnik a széttagozódás, az eddigi kettő helyett ugyanis már csak a most átadott épületben zajlik majd az óvodások ellátása.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

A beruházás nyomán mintegy 270 m2-nyi területtel bővült a régi szárny, de eközben az eredeti épületről sem feledkeztek meg. A bővítéssel párhuzamosan ugyanis megoldották a komplexum komplett hőszigetelését, ahol pedig mód nyílt rá, ott megtörtént a belső burkolatok és bútorok cseréje. Az építkezés költségeit, mivel pályázati lehetőségek nem álltak rendelkezésre, saját forrásból biztosította a sződi önkormányzat. A beruházás több, mint 45 millió forintba került, a berendezések és egyéb eszközök megvásárlása után pedig a projekt összköltsége meghaladta az 50 millió forintot. Sződ jó néhány hazai településhez hasonlóan működési hiánnyal küzd, így persze nem volt egyszerű a bővítés anyagi hátterének a megteremtése.

Hertel László polgármester, Sződ
"Az önkormányzat egyéb ügyleti tevékenységet folytat, például új lakóterületeket, ipari, gazdasági övezeteket jelöl ki, és ebből tesz szert olyan haszonra, hogy ebből tudja fejleszteni a községet."


A beruházás nyomán kialakították a nevelői és igazgatói helyiségeket, szociális blokkokat, egy új csoportszobát adtak át a legkisebbek számára, és létrejött egy majd 100 m2-es tornaszoba is, amelyet, ha szükséges közösségi térként, ünnepségek, előadások helyszíneként is használni tudnak.

Puskás Szilveszterné óvodavezető, Sződ
"Ez a mostani döntés nagyon régi vágyunk volt már, mert nem volt tornatermünk. Ez szakmailag teljesen megújítja a testi nevelésnek a foglalkozásait, másrészt egy telephelyre költöztünk, így megszűnik a rivalizálás a Dózsa és Tabán úti óvodások között."


Az egykori két tagintézmény óvodási most már közös csoportokba járnak, a 124 sződi és 26 csörögi gyerekkel 2-2 kis és nagy illetve egy középsős csoportban foglalkoznak a pedagógusok. Tervek és tennivaló persze van még bőven. Mint megtudtuk ide tartozik a belső felújítások majdani befejezése, illetve az udvar végleges kialakítása újabb játékok beszerzésével és ahol szükséges, a gyepesítés megoldásával.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Hozzászólások: 4 email to someone   Nyomtatóbarát változat  

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.