ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


Óvodások a Gyadai réten
Feltöltötte e107 - hétfő 01 október 2007 - 15:35:58
Ismét benépesült a Gyadai rét, szeptember utolsó szombatján váci óvodások vették birtokba a területet, hogy teljesítsék az idei évi kalandtúra útvonalát. Hat állomáshelyen a természettel és annak védelmével kapcsolatos feladatok során gyűjthették kicsik és nagyobbak a hangyatojásokat, melyeket ajándékokra válthattak be a verseny végén.


KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

VIDEÓ LETÖLTÉSE

A rendhagyó kirándulásra az óvónénik vezette csapatokat a szülők is elkísérték, így több százan járták végig a tanösvény környékére szervezett akadályverseny útvonalát. Az állomáshelyeken a gyerekeknek természetismereti kérdésekre kellett válaszolniuk, egy képzeletbeli kőfejtőben gyurmával gyúrópróbát teljesíteniük, a nyomkereső játékban állatnyomokat felismerniük, de ezek mellett kéreg és levél lenyomatokat is készítettek, meglátogatták az égigérő fát, valamint szelektív gyűjtőkbe válogatták a turistál által az erdőben hagyott szemetet.

Dr. Bóth János polgármester, Vác
"Arra rájöttünk, hogy az általános iskolában talán már egy kicsit késő a gyerekeknek a környezettudatos nevelésével foglalkozni. Ezt az óvodában kell elkezdeni és ha ezt szisztematikusan, hosszú éveken keresztül csináljuk, akkor én biztos vagyok benne, hogy tisztább lesz a városunk, kevesebb lesz a köztéri barbarizmus és szerintem a természet és a környezet védelme jó kezekbe kerül."


A gyerekek által gyűjtött hangyatojások a csapatok pontszámait gyarapították,. A megszerzett pontoktól függetlenül azonban mindenki kapott ajándékcsomagot, amelyet telepakoltak a túrázáshoz, a természetjáráshoz elengedhetetlen kellékekkel. Azaz hátizsákkal, esőkabáttal, térképpel és egy a Gyadai rétről szóló munkafüzettel.

Sáros Bálint gyárigazgató, DDC Kft., Vác
"A gyerekeknek nagyon jó programot készíteni. Én egy picit megijedtem amikor négy vagy öt évvel ezelőtt az első ilyen sportvetélkedő volt. Ugye egy viszonylag fegyelmezett munkavédelmi körülmények között dolgozó ember bekerül 2000 gyerek közé. Hát megijedtünk, hogy úristen mi lesz ennek a vége. Ma már látni, hogyha jó szervezéssel, jó felnőttek kíséretében, gondos szülők kíséretében jönnek a gyerekek, akkor nagyon szervezetten tudnak játszani és élvezni a természetet."


A túra végén persze jól esett a pihenés, no meg a jóízű ebéd is, a megfáradt csapatokat ásványvízzel, pogácsával, bográcsgulyással és paprikás krumplival várták a szervezők.

Hozzászólások: 1 email to someone   Nyomtatóbarát változat  

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.