ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


Szociális kerekasztal
Feltöltötte e107 - hétfő 01 október 2007 - 15:39:00
A Szociális Szolgáltatások Háza avatása után, már az új helyszínen tartotta soros ülését a váci szociális kerekasztal. A testület pénteki napirendjén tájékoztató szerepelt a szociális-gyermekvédelmi ellátások rendszerében történt változásokról, a tanévkezdési támogatásokról, a hajléktalanok segítéséről a téli időszakban, valamint a Vác-Püspökszilágy kistérségi gyermekjóléti szolgálat működéséről.


KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

VIDEÓ LETÖLTÉSE

Az ágazat legfontosabb történései között szerepelt az elmúlt időszakban az Idősek Otthona Pro Urbe díja, a bölcsődei férőhelyek növelése, a Szociális Szolgáltatások Háza megalapítása, az új emelt összegű térítési díjak bevezetése, illetve a tervek között van év végéig egy szociális-egészségügyi tájékoztató füzet kiadása is. Július 1-től létrejött a Vác-Püspökszilágy Gyermekjóléti Társulás, melynek fenntartásáért a két önkormányzat felel.

Dr. Bunna Gyuláné, jegyző, Püspökszilágy
"Bizonyos feladatok ellátása térségi szinten sokkal hatékonyabban, gazdaságosabban látható el, mint egy-egy település önmagában. Vác város ezt a feladatot átérezve vállalt térségi szerepkört is. Püspökszilágy kistelepülés, ő pedig szívesen vette azt, hogy Vác városához társulhat. Így a feladatát, amit korábban is ellátott, egy intézményi társulásban Vác várossal közösen szakszerűbben, hatékonyabban és gazdaságosabban is tudja ellátni."


Újabb 4 hellyel bővült az eddig 10 fővel működő átmeneti hajléktalan szálló, derült ki az ülésen, idén lesznek filmvetítések és egy házi könyvtárat is kialakítanak. A kerekasztal során elhangzott még, jelenleg tárgyalások folynak egy mozgó orvosi szolgálat bevezetéséről is a rászorulók számára.


Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.