ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


Felavatták a Szociális Szolgáltatások Házát
Feltöltötte e107 - hétfő 01 október 2007 - 15:41:10
Az eddigi deákvári és alsóvárosi kirendeltségek megszűntek, péntektől pedig immár hivatalosan is egy helyszínen, a Deákvári fasor 2. szám alatt működik a váci Családsegítő Központ. Pontosabban Szociális Szolgáltatások Háza, hiszen a csütörtöki testületi ülésen elfogadott döntés szerint mostantól így hívják az intézményt, és a neki helyet adó épületet is. Az már egyébként korábban eldőlt, hogy a Kölcsey utcában megüresedett helyiségek az ottani bölcsődei férőhelybővítésnek szolgálnak alapul, míg a Deákvári főúton üresen maradt épület első körben a védőnői szolgálatnak ad majd otthont.KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

VIDEÓ LETÖLTÉSE

A váci szociális ellátórendszer kialakítása egy több lépcsős folyamat eredménye, fogalmazott avatóbeszédében Bóth János polgármester. Ennek első elemeként az időskorúak gondozása vált külön, majd a gyermekek és fogyatékosok ellátása, illetve a családsegítő és más szolgálatok működése. A mostani beruházás eredményeként tehát az utóbbi funkciók, a hajléktalanszálló és a nappali melegedő kivételével, mind egy épületben kaptak helyet Szociális Szolgáltatások Háza néven.

Dr. Bóth János polgármester, Vác
"A lehetőséget az adta meg, hogy egyértelművé vált, hogy a bölcsődei kapacitásunkat bővíteni kell. Ha ott pedig mozdítunk embereket, tehát a szociális szolgáltatók közül mozdítani kell valakit, akkor úgy mozduljunk, hogy annak már ésszerűsítési értelme legyen."


Ennek nyomán az épület legfelső szintjén kapott helyet a házi segítségnyújtó szolgálat valamint a titkárság, az igazgatóság és a gazdasági csoport.

Klinger Mária igazgató, Szociális Szolgáltatások Háza, Vác
"A földszinti helységekbe a családsegítő szolgálat dolgozói kaptak két irodát, és a Vác-Püspökszilágy gyermekjóléti társulás dolgozói szintén két irodát. Közösen kaptak négy klienshelyiséget, ügyfélfogadót, illetőleg ahol most jelenleg vagyunk, ez a klubhelység, ahol a két csoport közösen, megosztva fog különböző klubokat foglalkoztatni."


A korábbi helyszínek sem maradnak persze kihasználatlanul, hiszen a Kölcsey utcában a kiköltözést követően újabb bölcsődei csoportokat indítanak majd november közepétől. A Deákvári főúton pedig a védőnői szakszolgálat kap helyet, második körben pedig, ha szükséges, itt is lehetőség lesz a kapacitások növelésére. A két épületből a hónap folyamán.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.