ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


Egészségnap
Feltöltötte e107 - csütörtök 04 október 2007 - 16:04:42
Egészségnapot tart jövő szombaton a Váci Polgárok Egészségéért Alapítvány és a Váci Vöröskereszt a Madách Imre Művelődési Központban. Az egész napos rendezvény korunk leggyakoribb egészségügyi problémáira kívánja felhívni a figyelmet. A látogatók véradáson és ingyen szűrővizsgálatokon vehetnek részt, valamint egészségügyi előadásokat hallgathatnak meg, A rendezvény sztárvendége Béres Alexandra lesz.


KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

VIDEÓ LETÖLTÉSE

Az egészségünk megőrzése érdekében egyre fontosabbá válik, hogy rendszeresen részt vegyünk szűrővizsgálatokon, hiszen a tapasztalatok azt mutatják; az időben felismert elváltozások sokszor életet menthetnek. Az egészségnap szervezői éppen ezért a tájékoztatást és az információk átadását tartják leglényegesebb küldetésüknek.

Boros Mária a Váci Polgárok Egészségéért Egyesület tagja
"A legtöbb betegség korai diagnózissal sokkal könnyebben, hatékonyabban és nagyobb sikerrel gyógyítható, tehát az a legfontosabb érv amellett, hogy minél inkább és minél többféle szűrővizsgálaton részt vegyenek az emberek."


Lehetőség lesz például testzsír, súly és magasság, vérnyomás -, vércukor - és koleszterin mérésre, csontsűrűség vizsgálatra, de lesz gyógytorna bemutató, emlőrák tanácsadás, műszeres anyajegy szűrés és háziorvos kontroll, valamint véradást is tartanak a Váci Vöröskereszt szervezésében.

Remzső Zoltánné titkár, Vöröskereszt Váci Szervezete
"Elsősorban azokat a váci embereket várjuk, akiknek nincs lehetőségük munkahelyükön vagy egyéb helyen vért adni, viszont szívesen jönnének el. Vagy például hétközben el vannak foglalva, nem tudnak elmenni véradásra. Itt az alkalom, hogy most hétvégén rendezzük ezt a véradást."


Az Egészségnapon jeles szakemberek tartanak majd előadásokat. Szó lesz a stresszkezelésről, a legelterjedtebb gyógyszerek veszélyeiről és az egyre gyakoribb nevelési és tanulási nehézségekről: a diszlexiáról, diszgráfiáról. A rendezvény sztárvendége Béres Alexandra, aki a súlykontroll programját mutatja a be.


Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.