ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


Árpád nap
Feltöltötte e107 - hétfő 08 október 2007 - 16:19:53
Idén is két napon át tartott a hagyományos Árpád-napok eseménysorozata. Az Árpád fejedelem Általános Iskola rendezvényét a mazsorettek felvonulása vezette be, akik a fúvósok kíséretében a Kőkaputól vonultak be az Árpád fejedelem Általános Iskolába. A két nap alatt tanulmányi és sportversenyek, valamint kiállítások szerepeltek a programban.


KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

VIDEÓ LETÖLTÉSE

Immár hagyományosan az 1990-ben alakult mazsorett-szakosztály felvonulása volt a kezdő esemény az idei Árpád-napok ünnepségsorozatán. A fiatal hölgyeket a váci fúvószenekar kísérte, a produkciót követően Magyari József nyitotta meg hivatalosan a rendezvényt. Az intézmény igazgatója beszédében felelevenítette az Árpád-napok történetét, amelynek 17 esztendeje rendszeres vendége csíkszeredai testvériskolájuk.

Magyari József igazgató, Árpád Fejedelem Általános Iskola
"A sportversenyek közül a kézilabda, az atlétika, a labdarúgás az ami fő számként szerepel, de az óvodástól az általános iskola végéig mindenki. És hát a tanulmányi versenyeken pedig már hagyományosan a szorobán, a matematika, az ének, a rajz, a történelem, a technika és minden megjelenik amit csak lehet az alsósoknak is és a felsősöknek is. És hát több, mint húsz iskola fogadta el a meghívásunkat, úgyhogy nagyon örülünk neki."


Csütörtök délután eredményt hirdettek a rajz és technikapályázatokon, amelyeken a Földváry Iskola diákjai taroltak. Mindkét kiírás, mindkét korcsoportjában ők bizonyultak a legjobbnak, ráadásul több értékes helyezést is megszerezve. Idén a rajzpályázaton a honfoglalás volt a téma, a technika versenyre pedig természetes anyagokból készült alkotásokkal lehetett nevezni. Kiállítás nyílt még Mester és tanítványai címmel a hármas teremben, ahol Nagy Norbert művésztanár és diákjai mutatták be legsikerültebb alkotásaikat. A tárlatot, az ott látható festményeket, rajzokat, textíliákat és kerámiákat Fekete István fotóművész méltatta.


Hozzászólások: 4 email to someone   Nyomtatóbarát változat  

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.