ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


Új pályázat a Zeneiskola élére
Feltöltötte e107 - csütörtök 11 október 2007 - 17:16:52
Új pályázat kiírásáról döntött legutóbbi ülésén a váci képviselő-testület a Zeneiskola igazgatói posztjára. Ezzel egyidejűleg arról is határozott, hogy a jelenlegi vezető, Farkas Pál megbízott igazgatóként lássa el feladatát jövő év július végéig. Új pályázat meghirdetésére azért van szükség, mert a Pest Megyei Bíróság jogerős ítéletében hatályon kívül helyezte az önkormányzat tavalyi döntését Farkas Pál kinevezéséről.


KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

VIDEÓ LETÖLTÉSE

A 2006. júniusában hozott határozatot az egyik vesztes fél támadta meg a Közigazgatási Hivatalnál. Egy jogszabály értelmében ugyanis azonos feltétellel rendelkező pályázók esetén előnyben kell részesíteni azt, aki pedagógus szakvizsgával rendelkezik. Az ügyben végül a Pest Megyei Bíróság hozott jogerős ítéletet. A képviselő-testület ezt követően döntött új pályázat kiírásáról, a közigazgatási hivataltól pedig állásfoglalást kért a jogszabály helyes értelmezéséről..

Dr. Bóth János polgármester, Vác
"Még egyszer ne kerüljünk abba az áldatlan helyzetbe, amibe a korábbi pályázati kiírásnál kerültünk. Hogy az azonos feltételeknél az előnyben részesítést a jogszabály alapján, hogy kell értelmezni, mert ez feladata egyébként a közigazgatási hivatal vezetőnek. Amikor megkapjuk tőle ezt az értelmezést, akkor természetesen kiírjuk a pályázatot."


A Zeneiskola vezetőjéről szóló határozati javaslatban egyébként mindkét fél egyetértett, hiszen a polgármester módosított beterjesztése szinte teljesen megegyezett az Oktatási Bizottságnak az ügy megoldása kapcsán képviselt álláspontjával.

Laczi István elnök, Művelődési és Oktatási Bizottság, Vác
"Úgy tartottuk és tartottam és tartom tisztességesnek, ha új pályázatot írunk ki. Természetesen az is tisztességes, hogy megbízott vezetőként a jelenleg is funkcionáló igazgató végezze a munkáját."


Azaz Farkas Pál, aki megbízott igazgatóként július 31-ig látja el feladatát. A Közigazgatási Hivatal vezetője egyébként azt ígérte, a Bóth János által említett állásfoglalást rövid időn belül eljuttatja Vácra. Ennek megfelelően a többi esedékes pályázattal együtt hirdethetné meg az önkormányzat a Zeneiskola intézményvezetői posztját is.


Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.