ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


Beiskolázási tervek a 2008/2009-es tanévre
Feltöltötte e107 - csütörtök 18 október 2007 - 17:53:55
Elkészítették a váci, városi fenntartású középiskolák a 2008/2009-es tanévre vonatkozó beiskolázási terveiket, melyekben a képzési irányultság mellett meghatározták az indítandó osztályok számát a 9. valamint a 13. évfolyamokon. A tervek megléte a jövő évi költségvetés meghatározásához bír nagy jelentőséggel, valamint abban segíti a most végzős általános iskolás tanulókat, hogy a rende4lkezésre álló képzésekből kiválaszthassák a számukra legmegfelelőbbeket. A város képviselő-testülete egyébként legutóbbi ülésén elfogadta a középiskolák benyújtott beiskolázási terveit.


KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

VIDEÓ LETÖLTÉSE

Az intézmények már ennek a tervnek a birtokában jelenhettek meg az október elejei váci, regionális pályaválasztási kiállításon, így az iskolaválasztás előtt állók képet kaphattak a térség és persze a város kínálta lehetőségekről. Az adatok azt mutatják, hogy a váci általános iskolákban végzők nagyobb hányada helyben folytatja tanulmányait, és kb. 5-6 %-ra tehető azoknak a száma, akik más lehetőségek után néznek. Mint megtudtuk, amikor az önkormányzat egy oktatási intézmény számára meghatározza a felvételi keretszámokat, akkor több szempontot is figyelembe vesz.

Molnár Lajos alpolgármester, Vác
"Milyen tárgyi és személyi feltételrendszer áll az iskolában rendelkezésre. Milyen az adott oktatási intézmény kisugárzó hatása, vonzása. Nem utolsósorban a munkaerő-piaci lehetőségeket, a továbbtanulási lehetőségeket, az iskola teljesítményét, az iskola iránt való szülői és tanulói elvárásokat és ezek kielégítését, kiegészítését egyaránt számításba vesszük."


És természetesen a város által fenntartott iskolákat jó színvonalon szeretnék menedzselni, versenyképes állapotban tartani, megfelelő kínálatot biztosítva a végzős diákok számára. Úgy látszik ez sikerül, hiszen a város összes középiskolája, és ide tartoznak a megye és az egyház által fenntartott intézmények is, vonzóak a továbbtanulók számára. Ezt bizonyítja, hogy a beiskolázási terveket az idén 100%-ban tudták teljesíteni, azaz a helyi iskolákban nem kell tanulóhiánnyal számolni.


Hozzászólások: 5 email to someone   Nyomtatóbarát változat  

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.