ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


Alma- és citromszüret
Feltöltötte Zsóka - hétfő 22 október 2007 - 20:19:58
A Generali a Biztonságért Alapítvány az Országos Balesetmegelőzési Bizottsággal együttműködve az idén immár 12. alkalommal szervezte meg országos közlekedésbiztonsági programját. Az Alma-Citrom akció célja, hogy az autósok figyelmét ráirányítsák a közlekedésben résztvevő kisiskolásokat érintő baleseti kockázatokra.. Az intézkedő rendőrök munkáját Vácon a Földváry téri buszmegállóban általános iskolás diákok is segítették pénteken.


KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

VIDEÓ LETÖLTÉSE

Ötven vidéki helyszíne október 1-ével indult útjára az Alma-Citrom szüret, az akció múlt pénteken Vácra is elérkezett. A Földváry téren elhelyezett ellenőrző pontnál a Rendőrkapitányság munkatársai a Földváry Károly Általános Iskola kisdiákjaival együtt végeztek közúti ellenőrzéseket. Most az alsóvárosi intézmény 4.t osztályának 12 tanulója vett részt az akcióban

Fehér Zoltán vagyonbiztosítási üzletágvezető, Generali-Providencia, Vác
A közúti ellenőrzésben is részt vesznek a kisdiákok, megnézik a forgalmi engedélyt, a jogosítványt, rendben van-e minden, bekapcsolták-e a biztonsági övet. Az a tanulság, hogy némely gépjárművezető meglepődik akkor, megkönnyebbül, felsóhajt, amikor büntetés helyett citromot kap mondjuk.

Akinél viszont mindent rendben találtak, egy almával és egy közlekedésbiztonsági oktatási kuponnal lett gazdagabb. A diákok rendkívül élvezték a feladatot, az ellenőrzéseket és láthatóan nemcsak azért mert így valószínűleg egy tanítási órájuk is elmaradt. Mint kiderült, azzal is tisztában voltak, ki mennyire tartotta be a közlekedési szabályokat.

Kocsis Zsombor tanuló
Hát csak apróbb dolgokat nem szoktak betartani. Kicsivel szoktak gyorsabban hajtani, és a biztonsági övet, bár mondjuk ez fontos lenne, nem kapcsolják be.

A balesetmegelőzési akció fontosságát az is jelzi, hogy egy felmérés szerint a gyerekeket nem a játszótereken vagy ismeretlen környezetben, hanem az otthonuk és az iskola közötti útvonalon éri leggyakrabban közúti baleset.Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.