ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


Templom-felújítás Rádon
Feltöltötte e107 - szerda 04 október 2006 - 17:12:58
Befejeződött a rádi katolikus templom felújítása. A húsvétkor kezdődött munkák során elvégezték a homlokzat rekonstrukcióját, a toronysisak cseréjét, és a templom új díszkivilágítást is kapott. A beruházás végösszege meghaladta a 20 millió forintot, ezt teljes egészében a hívek adományaiból fedezte az egyházközség. Az épületet szeptember 23-án ünnepi szentmise keretében Zavecz József provikárius áldotta meg.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Az 1767 és 1777 között épült rádi katolikus templom külső felújítását az épület állapota indokolta. A falakra ráfért a rekonstrukció, több helyen ugyanis komoly vizesedés volt tapasztalható. Az épület egyébként az utóbbi évtizedekben háromszor is átesett jelentősebb felújításon. 1960-ban kívülről, 1967-ben belülről hozták rendbe a templomot, míg 6 esztendővel ezelőtt a tetőszerkezet teljes cseréjére került sor. A jelenlegi beruházás munkálatai már a húsvét előtti napokban megkezdődtek, és augusztus elejére végeztek vele a kivitelező cég munkatársai. A felújítást a legkedvezőbb árajánlattal rendelkező vállalkozásra bízta az egyházközség, a szükséges összeget szinte teljes egészében a hívek adományaiból fizették ki.

A felújítás ideje alatt elvégezték a tetősisak-cserét, kicserélték a nyílászárókat és a homlokzat-rekonstrukcióra is sor került. A vizesedés miatt a falakat úgynevezett angolaknával vették körbe, azaz az alapfalak mellett leástak, majd olyan borítást helyeztek el, mely a szellőzést és a szigetelést is biztosítja. Elkészült a templom díszkivilágítása is, ennek nyomán esténként 4 reflektor veszi körbe fénycsóvájával a megszépült épületet. A beruházásból még a templom körüli terület tereprendezése van hátra, ez bár idén elkezdődhet, befejezésére azonban a jövő évig várni kell.KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Hozzászólások: 31 email to someone   Nyomtatóbarát változat  

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.