ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


Bursa Hungarica 2006/2007
Feltöltötte e107 - szerda 04 október 2006 - 17:20:41
Az idén is kiírásra került a Bursa Hungarica Felsőoktatási Ösztöndíjpályázat. Erre azok a hátrányos szociális helyzetű felsőoktatási hallgatók jelentkezhetnek, akik államilag támogatott, nappali tagozatos felsőfokú alapképzésben, mesterképzésben, vagy felsőfokú szakképzésben folytatják tanulmányaikat. A pályázatot az Oktatási Minisztériummal együttműködve a települési önkormányzatok írják ki, melyek honlapjain bővebb tájékoztató is olvasható a részletekről. Idén a benyújtás határideje november 2-a.

Az idei pályázatot, hasonlóan az elmúlt évek hagyományaihoz, két kategóriában hírdették meg. Az egyik azoknak a hallgatóknak szól, akik ebben a tanévben érettségiznek, tehát jövőre kezdik meg felsőoktatási tanulmányaikat, míg a másik típusú
pályázatot a jelenleg is egyetemre vagy főiskolára járó diákok számára írták ki. Az "A" típusú pályázat szól a jelenleg is a felsőoktatásban tanulók számára. Az ösztöndíj idotartama itt 10 hónap, azaz a 2006/2007. tanév II. és a 2007/2008. tanév I. féléve. Az ösztöndíj folyósításának kezdete ebben az esetben 2007. márciusa. A „B" típusú pályázatot pedig a felsőoktatási tanulmányokat kezdeni kívánó fiatalok számára írták ki. Az ösztöndíj időtartama 3 x 10 hónap, azaz hat egymást követő tanulmányi félév. Az ösztöndíj folyósításának kezdete pedig itt a 2007/2008. tanév I. féléve. Az ösztöndíjak elbírálását a települési önkormányzatok végzik. A döntésnél nem a tanulmányi eredmény, hanem csak a szociális rászorultság számít. A pályázathoz az indokok mellé a megfelelő igazolásokat is csatolni kell, a benyújtási határidő november 2-a. A települési önkormányzat az általa támogatásban részesített ösztöndíjasok listáit 2006. december 05-ig az önkormányzat hirdetőtábláján és a helyben szokásos egyéb módon hozza majd nyilvánosságra.

Hozzászólások: 4 email to someone   Nyomtatóbarát változat  

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.