ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


Kerékpárút-terv bemutató
Feltöltötte e107 - hétfő 03 december 2007 - 18:54:15
Elkészültek a Rádi úti kerékpárút tervei, amelyet a tervező valamint az érintett terület önkormányzati képviselői egy fórumon tártak a lakosság elé. Mint ismeretes a tervek kivitelezéséhez négy szocialista városatya anyagilag is hozzájárult, méghozzá lemondva a számukra biztosított számítógépekről. Ha minden jól alakul, 2008-ban már az első biciklik is végiggördülhetnek a Damjanich tér és a vasút közötti szakaszon, a beruházáshoz szükséges források ugyanis rendelkezésre állnak a város jövő évi költségvetésében.


KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

VIDEÓ LETÖLTÉSE

Az elmúlt időszak alsóvárosi fejlesztéseinek sorába szervesen illeszkedik a Rádi úti kerékpárút terve, de fontos részét képezi majd az egyelőre még csak néhány elemében elkészült városi kerékpárúthálózatnak is. A Rádi út egy kiemelt jelentőségű gyűjtőútja a városnak, éppen ezért a jövő évben megvalósuló út mind helyi, mind regionális feladatokat el fog látni. Egyrészt összeköti Vácot, Rád és Penc községekkel, másrészt az itt lakók könnyebben, biztonságosabban tudnak bejutni a városba, a vasút menti cégek dolgozói pedig munkahelyeikre.

Makrai Zsolt önkormányzati képviselő (MSZP), 7.vk., Vác
"Az elmúlt hónapokban, ha jól emlékszem nyár elején az egyik testületi ülésen elfogadtuk azt a forrásösszeget, amely plusz forrásként rendelkezésre állt a fejlesztések között, mintegy 21 millió forintot ennek a kivitelezésére. Tehát ez költségvetési soron van, a 2008-as évben elkezdődhet a munka, meg van rá a fedezet. De természetesen a város kihasználja azokat a pályáztatási lehetőségeket, hogyha tud, akkor külső forrást a Regionális Fejlesztési Tanácstól bevonjon."


Ezt a pályázatot úgy tudjuk, már be is adta a város. Ha Vác nyer, akkor ebből készülhetne el a kerékpárút, a megmaradt pénzt pedig más beruházásokra lehetne átcsoportosítani. Bódis Ferenc tervező elmondta, a jövőre kezdődő munkák során a Luxemburg utcáig kétirányú kerékpárforgalom lesz majd, innentől a Vám utcáig pedig a gyalogosok és biciklisek egymás mellett közlekedhetnek. Jelenleg egyébként Vácon további két kerékpárút tervezése is zajlik. Az egyik a déli körforgalmat köti majd össze a közelben lévő benzinkúttal, a másik pedig a Szérűskert és Deákvár között teremt kapcsolatot.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.