ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


Vácdukai egészségház avató
Feltöltötte e107 - hétfő 03 december 2007 - 18:55:57
Vácdukán vasárnap a régi orvosi rendelő helyén átadták az új egészségházat. A beruházásnak köszönhetően a falu háziorvosi ellátása most már megfelel a hatályos egészségügyi előírásoknak. Az ünnepségre többek között meghívást kapott Harrach Péter országgyűlési képviselő, valamint a környező községek polgármesterei is.


KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

VIDEÓ LETÖLTÉSE

Az óvodások, az iskolások és a Nyugdíjas Klub műsorát követően Harrach Péter országgyűlési képviselő majd Vágó Sándor Vácduka polgármestere tartott ünnepi beszédet. Vágó Sándor elmondta, a falunak nagy szüksége volt a beruházás megvalósítására. Mivel a régi orvosi rendelő már nem felelt meg a szigorú egészségügyi előírásoknak, az ANTSZ december 31-én bezáratta volna.
Az eredeti tervek a régi rendelő bővítéséről szóltak. Ezzel szemben azt lebontották és teljesen új épületet létesítettek. A szükséges forrást több év sikertelen pályázás után hitel felvételével biztosította a falu.

Vágó Sándor polgármester, Vácduka
"A beruházás építési összege 32 M Ft, a berendezések összege 3 M Ft-ba került. A kivitelező Kft. 120 nap alatt készítette el a munkát.”


Az új épületben a beteg - orvosi kapcsolat bizalmasabbá tételének érdekében külön asszisztensi szobát alakítottak ki. Külön váróterem áll a felnőttek és a gyermekek rendelkezésére, továbbá egy házipatika is helyet kapott.

Dr. Zöld Antal Háziorvos
„Mindenki számára aki bejön - ma is ezt tapasztaltam - nagy meglepetés volt – talán még nagyobb, mint maga az épület – hogy teljesen kicserélt berendezéssel, új berendezéssel szerelte fel az Önkormányzat az egész épületet, beleértve az orvosi rendelőt és a védőnői szolgálat helyiségeit is.”


Az új egészségházban kellemesebb és nyugodtabb körülmények között már mától igénybe vehették a vácdukai lakosok a háziorvosi ellátást.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.