ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


Évet értékelt a Fidesz-KDNP Összefogás
Feltöltötte e107 - hétfő 03 december 2007 - 18:57:25
Nincs ma médiahelyzetben Vácon az ellenzéki Fidesz-KDNP Összefogás, legalábbis így gondolja frakcióvezetőjük, Tomori Pál. A konzervatív politikus szerint gondolataik év közben nem mindig jutottak el úgy a választóikhoz, ahogy szerették volna. Ezért is tartották fontosnak, hogy egy évértékelő keretében, közvetlenül szólhassanak a váciakhoz. Mint megtudtuk, a Bartók Béla Zeneiskolában tartott eseményt hagyományteremtőnek szánták az Összefogás képviselői.


KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

VIDEÓ LETÖLTÉSE

Az évértékelőn elhangzott, a legnagyobb hangsúlyt a törvényesség kapta részükről a testületi munkában. Ezzel szemben, mondta Tomori Pál, a váci önkormányzat munkáját a törvénytelenség, a gátlástalanság és a pazarlás uralja. A frakcióvezető szerint ilyen az intézményvezetői kinevezés a Zeneiskola élére, a földhasználati jog bejegyzése a mélygarázs szerződés esetében, vagy a patika privatizáció a kórházban.

Tomori Pál frakcióvezető, Fidesz-KDNP Összefogás
"Lassan polihisztorok leszünk építészetben, művészetben, oktatásügyben vagy éppen a jogot tekintsük, mert folyamatosan magunk kell utánamennünk azoknak a kérdéseknek, amihez nem kapunk a hivatal részéről megfelelő segítséget."


De nemcsak a hivatal munkáját bírálta Tomori Pál. Szerinte a mélygarázs szerződés miatt benyújtott indítványuk elutasítása kapcsán, megkérdőjeleződik a magyar bíróság függetlensége.

"Magyarországon szinte általános kezd lenni az, hogy a rendőrség, a bíróság, valamifajta gellert kapott, valami trockista elhajlásnak engedve sohasem abba az irányba mozdul, ahogy a józan ész kívánná. Hát azt gondolom ki kell, hogy mondjuk, ma Magyarországon a rendőrség, a bíróság, a független magyar bíróság az bizony politikai irányítás alatt áll."

Tomori Pál azt tartja legfontosabb feladatuknak, hogy kimondják az igazságot. Ahogy fogalmazott, azért, hogy a bennük bízó váci polgárok megismerhessék, mi zajlik ma az önkormányzatban, mi zajlik ma a helyi politikában.
A Fidesz-KDNP frakcióvezetőjét követően Fördős Attila frakcióvezető-helyettes, majd pedig a többi képviselő lépett színpadra, hogy Tomori Pált követően ők is elmondhassák véleményüket a jelenlegi helyzetről és beszámoljanak az általuk elvégzett munkáról.


Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.